вівторок, 02 вересня 2008 09:44

Яценюк каже, що Україна не Німеччина, і коаліції з "Регіонами" не буде

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк сподівається на те, що у парламенті буде функціонувати ситуаційна більшість у разі, якщо не вдасться врегулювати ситуацію з коаліцією.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії ICTV увечері 1 вересня.

"Я сподіваюся, що якщо коаліція не прийде до згоди, то буде деяка ситуаційна більшість", - сказав він.

Спікер вважає, що навряд чи буде призначено позачергові вибори Ради у зв"язку з тим, що ніхто з політичних гравців не готовий до чергової виборчих парламентських перегонів.

Водночас він нагадав, що у разі відсутності у Раді коаліції протягом 60 днів, у Президента з"являється право розпуску парламенту.

Ще одним виходом зі сформованої ситуації Яценюк назвав переформатування коаліції, але разом з тим натякнув, що вважає неможливою коаліцію за участі фракції Партії регіонів.

"Коаліція, яка відбулася в Австрії, у Німеччині, зокрема і між абсолютно різними політсилами, політичними опонентами, імовірність її (такої коаліції) в Україні навряд чи відбудеться", - сказав він.

За прогнозами спікера, у разі призначення позачергових виборів Ради, виборча компанія почнеться не раніше весни 2009 року.

21 серпня Конституційний Суд перейшов до закритої частини розгляду подання 105 депутатів Ради про конституційність існування коаліції за входження у неї менше 226 депутатів.

У червні 105 депутатів Ради від фракції Партії регіонів звернулися до КС із проханням роз"яснити існування коаліції за входження у неї менше 226 депутатів.

Експерти прогнозують проведення позачергових виборів Ради восени, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк каже, що Україна не Німеччина, і коаліції з "Регіонами" не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі