середа, 02 грудня 2015 14:25

Яценюк анонсував створення семи держхолдингів

Яценюк анонсував створення семи держхолдингів

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує вивести держкомпанії з-під підпорядкування міністерств і створити на їх базі сім держхолдингів.

"Я буду пропонувати членам уряду вивести всі держкомпанії з-під підпорядкування міністерств і міністрів. Міністр не повинен управляти власністю. Міністр повинен визначати держполітику. Виведені компанії повинні сформувати сім держхолдингів, які будуть керуватисяя незалежними директорами через призначення на відкритому конкурсі за участю наших міжнародних партнерів", - сказав прем'єр на на засідання Кабінету міністрів.

На його думку, це ключова реформа в управлінні системи держвласності. В якості зразка корпоративізації прем'єр назвав "Укрзалізницю", а в частині управління об'єктами держвласності - новий статут НАК "Нафтогаз України" і реформу енергетичного сектору країни.

Раніше за виведення компаній з-під управління міністерств активно виступало Міністерство економрозвитку і торгівлі. Однак це відомство пропонувало створити єдиний держхолдинг, а не сім, як тепер заявив прем'єр.

Національна рада з реформ планував до кінця поточного року провести засідання, присвячене реформі управління держвласністю.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк анонсував створення семи держхолдингів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі