середа, 18 грудня 2013 18:59

Тимошенко: перед тим як здати Україну, Янукович отримав згоду від 9 олігархів

Тимошенко: перед тим як здати Україну, Янукович отримав згоду від 9 олігархів
Юлія Тимошенко. Фото: ukpolitics.ru

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що за зміну зовнішнього вектора в бік Росії відповідальні не тільки президент України Віктор Янукович, а й лідери олігархічних кланів.

Про це йдеться у заяві, яку оприлюднив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко у середу.

"Віктор Янукович не одноосібно прийняв рішення про передачу України під контроль Російської Федерації. Це рішення було прийнято колегіально, консенсусом, разом з усіма, підкреслюю, усіма лідерами значних олігархічних кланів, які входять до кола осіб, які разом з Януковичем фактично управляють Україною. Такий дорадчий олігархат зараз складається з 9 чоловік. Саме вони разом з Януковичем прийняли рішення про стратегічне процесі злиття України з Росією на молекулярному рівні з повною здачею України, як суверенної держави", - заявляє Тимошенко у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко просить світову спільноту застосувати санкції до Януковича і Ко

"Вони також почали той етап об'єднання, який буде супроводжуватися створенням російсько-українських приватних мегакорпорацій на основі профільних монополій на взаємовигідних умовах між українськими і російськими олігархічними кланами. Найближчим часом будуть доприватизовані і поглинені такими спільними мега-системами залишки державних монополій України у всіх сферах нашого життя - від військової до інформаційної", - переконана екс-прем'єр.

"Янукович разом з радою олігархів прийняв рішення про таке злиття України з Росією виключно для того, щоб зберегти політичну владу і незаконно привласнені державні ресурси України. Вони визначили , що зможуть це зробити лише під прикриттям і під захистом нової пострадянської імперії. Життя українського корумпованого режиму для них було очевидно несумісним з цінностями і традиціями демократичного світу. Це пояснює вибір, який зробив Янукович і його найближче оточення на користь підпорядкування Росії і проти європейської інтеграції", - йдеться в заяві Тимошенко.

Імена олігархів не називаються.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: перед тим як здати Україну, Янукович отримав згоду від 9 олігархів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі