понеділок, 28 січня 2008 20:45

"При Кучмі порядку в державі було більше" - Кравчук

Президент 1991-1994 років Леонід Кравчук вважає, що його послідовник Леонід Кучма (Президент 1994-2005 років) був більш послідовним на пості глави держави порівняно з Віктором Ющенком, який нині займає цю посаду.

Про це сказано в стенограмі проекту "постав запитання Президентові" видання "Кореспондент".

"Сьогодні я б сказав так: Ющенко більш демократичний Президент, а Кучма - більш послідовний і систематичний", - сказав він.

Кравчук вважає, що Ющенко більш відкритий і доступний за характером.

"Він підготовлений, я маю на увазі з погляду літератури, мови, історії. Так склалося життя, що він більше такі гуманітарні проблеми знає добре. І проводить цілеспрямовану гуманітарну політику, хоча я не все розділяю", - зазначає він.

Кравчук вважає, що Кучма краще розбирався в питаннях технічного характеру.

"Але якщо сказати про порядок у державі, то при Кучмі (я не буду зараз говорити, на чому базувався цей порядок, на сильній руці чи законі), порядку було більше", - зазначає Кравчук.

Він також повідомив, що не має наміру брати участь у наступних виборах Президента.

"(У мене) усе є - і знання, і досвід, і сила, і воля. Але в мене є позиція:...я перший Президент, і бути другим, третім, четвертим не хочу. Це не амбіції - просто так для історії треба", - сказав він.

Президентські вибори повинні пройти в 2010 році, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину « "При Кучмі порядку в державі було більше" - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі