субота, 12 січня 2008 18:17

Кармазін пропонує скасувати чинний закон про Кабмін

Депутат Верховної Ради від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Кармазін пропонує парламенту скасувати чинну редакцію закону про Кабінет Міністрів.

Про це сказано в проекті закону N1139 "Про визнання таким, що втратив чинність Закону України "Про Кабінет Міністрів України", текст якого мають Українські Новини.

На думку автора, закон про Кабмін необхідно скасувати, оскільки багато його норм і положень не відповідають Конституції й навіть спотворюють її суть і зміст, що, у свою чергу, призвело до розбалансування державної влади в країні.

Серед положень, які суперечать Конституції, Кармазин називає пункти, за якими закон дає коаліції право внести в парламент подання на призначення прем"єр-міністра, міністра оборони й міністра закордонних справ у випадку невнесення таких кандидатур Президентом.

Крім того, депутат уважає, що чинна редакція закону надмірно розширює повноваження уряду в сфері відносин з місцевими державними адміністраціями.

На думку автора, парламент повинен розробити й ухвалити нову редакцію закону, який у строгій відповідності з Конституцією визначить правові принципи здійснення урядом своїх повноважень, його основні завдання, принципи й організацію діяльності, порядок формування й місце в системі органів державної влади.

Як повідомляло агентство, 10 січня Президент Віктор Ющенко вніс у парламент проект закону про Кабінет Міністрів.

21 грудня 2006 року Рада прийняла закон про Кабмін.

12 січня 2007 року парламент подолав вето Президента на закон про Кабмін, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину « Кармазін пропонує скасувати чинний закон про Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі