вівторок, 26 листопада 2019 05:20

Зеленському висунули десять вимог

У Києві на майдані Незалежності 21 листопада представники "Руху опору капітуляції" висунули 10 вимог до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради, Кабінету міністрів.

Зокрема, не ­надавати особливого статусу окупованим районам Донбасу. Не проводити вибори на окупованих територіях, не оголошувати амністії найманцям окупаційних військ РФ та не відводити частини ЗСУ. Крим повинен повернутися до України разом із Донбасом.

Звільнити з посад керівника Офісу президента Андрія Богдана, помічника Андрія Єрмака, голову Держбюро розслідувань Романа Трубу.

Сформувати претензії до Росії як держави-агресора та посилити санкції проти неї.

Жорстко дотримуватися курсу до НАТО.

Притягти до відповідальності колаборантів та реваншистів — Віктора Медведчука, Андрія Портнова, Сергія Льовочкіна, Юрія Бойка, Вадима Рабіновича та інших.

З Ігоря Коломойського має початися реальна деолігархізація України.

Припинити саботаж закону про державну мову.

Впорядкувати обіг землі лише в інтересах громадян України, національної безпеки та української економіки.

Припинити узурпацію влади, наступ на малий бізнес, самоврядування та знищення здобутків Революції гідності.

Зупинити політичне переслідування військових, волонтерів та активістів-патріотів.

— Адресуємо Зеленському конкретні письмові пропозиції, щоб застерегти від ухвалення шкідливих для держави рішень. Позиція президента має відповідати національним інтересам, — говорить політолог 42-річний Михайло Басараб. — Чи дослухався до наших пропозицій, побачимо 9 грудня, коли зустрінеться в нормандському форматі (із главами Німеччини, Франції, Росії. — ГПУ). Проігнорує вимоги, лише якщо неадекватно оцінює ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленському висунули десять вимог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі