пʼятниця, 16 березня 2018 06:35

"Влада намагатиметься знищити лідерів вуличної опозиції"

— Після Рубана затримають Надію Савченко, Семена Семенченка і Єгора Соболєва. Влада боїться вуличної опозиції, яка має доступ до зброї в зоні АТО, — каже політолог 61-річний Вадим Карасьов.

8 березня Служба безпеки затримала керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" 50-річного Володимира Рубана. Це сталося на блокпосту "Майорськ" у Донецькій області. В багажнику його автівки лежали снаряди, міномети, автомати, гранати, гранатомети, кулемети і протитанкові міни. На відео СБУ видно, що Рубан в'їхав у окуповану Горлівку, де зустрівся з бойовиками. Ті завантажили в машину зброю. Рубан каже, що був лише водієм, а про зброю нічого не знав. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що через Рубана ватажок самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко збирався влаштувати теракт у Києві. Зокрема, вбити президента Петра Порошенка.

За рішенням Шевченківського райсуду столиці, Володимира Рубана взяли під варту на два місяці.

— Можуть також затримати командирів добробатів, які підтримали Саакашвілі. Фактично, вони претендують на статус озброєної опозиції. Рубан тільки перший у ланцюгу, — про­довжує Карасьов. — Далі візьмуться за активістів, які 2015 року блокували Крим — всупереч позиції президента. Ці люди пройшли війну, вони рішучі й сміливі. Але недосвідчені політично. Всі мають доступ до зброї в зоні АТО.

Після того як із країни вислали Міхеіла Саакашвілі, влада хоче розгромити вуличну опозицію. Її лідерів дискредитують і ­судитимуть. Намагатимуться знищити — щонайменше політично.

Зараз ви читаєте новину «"Влада намагатиметься знищити лідерів вуличної опозиції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі