середа, 11 квітня 2018 06:26

Україні більше підходить парламентська республіка

— Здригаюся, коли чую про єдиного кандидата. Порошенко може бути одним із реальних кандидатів у президенти — поруч з іншими. І нехай кожен громадянин вибирає, кого він вважає гідним, — говорить міністр внутрішніх справ 54-річний Арсен Аваков.

Інтерв'ю із ним вийшло 4 квітня на сайті Ліга.нет.

— Правильно буде зробити парламентську республіку, — продовжує. — Це б остудило багато голів, які борються за владу в країні. Усунуло б її дуалізм. Зменшило б кількість угруповань, що протистоять одне одному. Адже у нас як в останні роки? Президент бореться з прем'єром. Прем'єр бореться з президентом. Це створює дисбаланс і конфліктні ситуації.

Про стосунки з главою держави каже:

— Немає у мене війни з Порошенком. Я міг би "злити" посаду під президентську вертикаль. Але це не пішло б на користь суспільству. І я не така людина. І це багатьом не подобається. Можливо, президентові це теж не подобається.

— Ми взяли на себе всі важкі рішення і бруд найскладніших років. Хтось повинен був це зробити, — говорить про партію "Народний фронт", одним із лідерів якої є.

Про олігарха Ігоря Коломойського:

— Регулярно з ним спілкуюся. Напевно, раз у пару тижнів. Він дзвонить, питає: "А як вам телешоу на нашому каналі?" І все в такому дусі. Це кумедні розмови — не про політику. Нас із ним зв'язує 2014 рік. Нас пов'язує Дніпро, коли там була напружена ситуація. Його тверда позиція патріота й рішучої людини тоді — дорогого коштує. І я цього ніколи не забуду. А ще я ніколи не брав у нього гроші, а він зі мною їх не заробляв — ні в бізнесі, ні в політиці.

Арсен Аваков очолив Міністерство внутрішніх справ 27 лютого 2014 року. Працював в уряді Арсенія Яценюка, а з квітня 2016 року — під керівництвом Володимира Гройсмана.

Зараз ви читаєте новину «Україні більше підходить парламентська республіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі