вівторок, 12 квітня 2016 06:25

Стоянова може звільнити новий генпрокурор

— Стоянов потрапляє під дію закону "Про очищення влади", за інформацією Міністерства юстиції. Якщо це підтвердиться, то рішення про звільнення приймемо найближчим часом, — говорить виконувач обов'язків генерального прокурора 46-річний Юрій Севрук.

8 квітня на сайті Міністерства юстиції опублікували прізвища 402 працівників прокуратури, що підпадають під люстрацію. Серед них прокурор Одещини 57-річний Микола Стоянов. Його призначив Віктор Шокін 29 березня — в останній день перебування на посаді генпрокурора. Стоянов за Януковича працював прокурором Миколаївської області і заступником прокурора Київщини. Уже після Майдану з травня по липень 2014‑го очолював прокуратуру Одещини. Потім судився, щоб повернутися на посаду.

— Стоянова не звільняють, бо замішані великі гроші. Хтось заплатив судді, який виніс рішення про незаконне звільнення Стоянова. Суди ігнорують закон про люстрацію. Єдиний вихід — знайти гідну кандидатуру на посаду генпрокурора. Той звільнить Стоянова, — говорить колишній народний депутат 51-річний Тарас Чорновіл.

Зараз ви читаєте новину «Стоянова може звільнити новий генпрокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі