пʼятниця, 06 квітня 2018 00:50

Слід отруєння Ющенка веде в Росію

— Це була третя спроба замаху, коли до виборів лишався місяць. На зустрічі з керівництвом Служби безпеки України, яке співпрацювало тоді з російською командою, мені підсипали отруту. Її додали до рису, каже слідство, — говорить третій президент Віктор Ющенко, 64 роки. Інтерв'ю з ним вийшло на сайті Бі-Бі-Сі 3 квітня.

5 вересня 2004 року кандидат у президенти зустрічався з головою СБУ Ігорем Смешком і його заступником Володимиром Сацюком на дачі останнього.

— До Володимира Путіна я звертався 2005-го та дещо пізніше, щоб він посприяв у співпраці російської й української прокуратур. Наприклад, аби українська сторона отримала формули діоксину, який вироб­ляється у російських лабораторіях. Як отримала їх від інших міжнародних центрів, — каже Віктор Андрійович.

— Давно вже немає сумнівів (хто отруїв. — ГПУ). Слідство знає, з якої країни цей матеріал, ким і яким маршрутом привезений. Щоправда, хто це робив — перебувають не в Україні. Жодного конструктивного кроку для розслідування Росія не зробила.

— Але ви впевнені, що вона відповідальна за це? — запитує журналіст.

Ющенко ствердно киває головою. Каже, досі не відновився після отруєння:

— Вивести діоксин повністю неможливо. Я навіть зараз відчуваю симптоми. Але змирився, що це до кінця життя.

— Європа має зрозуміти, що найбільша небезпека для пересічного європейця — середньовічна феодальна політика Росії, — говорить про отруєння громадянина Великої Британії, колишнього співробітника військової розвідки РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. — Кожен, хто не вписується в "русский мир", хто є його опонентом — потенційна жертва.

Зараз ви читаєте новину «Слід отруєння Ющенка веде в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі