четвер, 25 лютого 2021 00:40

Шарія підозрюють у державній зраді

Служба безпеки України оголосила про підозру проросійському блогеру 42-річному Анатолію Шарію. Звинувачують у державній зраді, розпалюванні націо­нальної, расової чи релігійної ворожнечі, приниженні національної честі та гідності.

Шарій поїхав з України 2012-го. Живе в Іспанії. Його блог на ютюбі став популярний після Революції гідності. Там називає Майдан державним переворотом і стверджує, що на Донбасі триває громадянська війна. 2019 року заснував партію, яка брала участь у парламентських виборах. Не подолала прохідний бар'єр. На місцевих виборах торік пройшла в міську та обласну ради в Одесі, у міськради Харкова, Миколаєва та Маріуполя на Донеччині.

— Єдиний варіант притягнути Шарія до відповідальності — дослідити джерела фінансування, — говорить політолог 50-річний Віктор Бобиренко.

— Якщо виявиться, що отримує гроші з Російської Федерації або окупованих територій Донецької та Луганської областей, можливо, вдасться домогтися передачі його Україні.

Під час президентських виборів проросійські агенти підтримували Володимира Зеленського. Москва розраховувала, що з ним домовиться. До кінця 2019 року ця підтримка ще зберігалася. Потім розтанула. Умовна точка відліку — 9 грудня 2019-го, коли в Парижі відбувся "нормандський саміт". Ще кілька місяців після нього "шаріївців" запрошували на президентські пресконференції за інерцією. У травні 2020-го пройшла остання, де вони були. Шарій і канали Медведчука стали інформаційними опонентами влади.

Зараз ви читаєте новину «Шарія підозрюють у державній зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі