вівторок, 30 січня 2018 00:55

Саакашвілі посадили під нічний домашній арешт

— Это не суд, это продажные твари, — кричить у залі Апеляційного суду міста Києва лідер політичної партії "Рух нових сил" 50-річний Міхеіл Саакашвілі 26 січня. Показує пальцем на головуючого суддю Олега Присяжнюка. Той зачитує рішення про нічний домашній арешт для Саакашвілі.

З 22:00 до 7:00 щодня колишній голова Одеської облдержадміністрації має перебувати за місцем проживання — на столичній вулиці Костьольній, 7, до 5 лютого 2018 року. Також політик не повинен залишати Київ без дозволу прокурора.

Прокуратура наполягала на цілодобовому домашньому арешті з носінням електронного браслета.

У залі активісти гукають "Ганьба" і свистять. На судове засідання прийшли народні депутати — лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко з колегою по фракції Ігорем Луценком, позафракційні Віталій Купрій та Юрій Дерев'янко. Хотіли взяти Саакашвілі на поруки.

— Ми будемо продовжувати марші за відсторонення Порошенка від влади. У найближчі дні оголосимо про початок масових акцій, — заявив екс-голова Одеської ОДА.

В Україні Саакашвілі підозрюють у спробі захоплення влади. 6 грудня 2017-го оголосили в розшук, за два дні затримали. Однак 11 грудня суддя Лариса Цокол із Печерського райсуду столиці відпустила його з-під арешту.

У грудні торік генпрокурор Юрій Луценко показав у парламенті відео. На ньому помічник Саакашвілі нібито бере гроші за акції протесту від довіреної особи олігарха Сергія Курченка, який переховується в Росії. $500 тис. передавали трьома частинами.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі посадили під нічний домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі