пʼятниця, 02 березня 2018 07:45

"Після виборів точно житиму в Україні"

Автор: REUTERS
  Президент Петро Порошенко: ”Не переживаю за рейтинги. Я не програв ще жодної виборчої кампанії”
Президент Петро Порошенко: ”Не переживаю за рейтинги. Я не програв ще жодної виборчої кампанії”

— Спитайте у президента, який магнітик привіз із Мальдів, — жартує таксист 53-річний Володимир. 28 лютого довозить нас до столичного "Мистецького Арсеналу". Тут о 15:00 має розпочатися прес-конференція президента Петра Порошенка "Виклики — 2018". — Але краще — щось про реформи. Чи з'явиться наш Бендукідзе до нових виборів. Бо реформи стоять. Бачите — паркуватися навіть не можна, бо тут охороняють президента.

Щоб потрапити всередину, журналісти проходять рамки металодетекторів і огляд речей. А напередодні з'явилися нові вимоги — надати копію першої сторінки паспорта й посвідчення.

Будівлю пікетують прихильники Міхеіла Саакашвілі.

За 30 хв. до початку прес-конференції в одному із залів "Арсеналу" охочих пригощають чаєм, кавою, печивом та пиріжками.

До цього президент скликав велику прес-конференцію 14 травня торік.

Петро Порошенко запізнюється на 6 хв. Він у темно-синьому костюмі, білій сорочці, чорних туфлях. Із ним прес-секретар Святослав Цеголко, 38 років.

— Від багатьох реформ більшість українців, на жаль, поки що не відчувають позитивного ефекту. Рівень життя, підкошений війною та економічною агресією, тільки-но починає відновлюватися, і темпи надто повільні. І мене це не влаштовує, — каже президент 52-річний Пет­ро Порошенко у вступному слові. Говорить 26 хв. Далі Цеголко дає можливість журналістам поставити запитання. Встигають 25 представників ЗМІ. Двічі глава держави називає кореспондентів "дорогенькими".

Про президентські вибори:

— Рішення щодо участі у президентській виборчій кампанії буду приймати тоді, коли вона розпочнеться. Ніяк не переживаю за рейтинги. Я не програв ще жодної виборчої кампанії.

Я помилився. Точно братиму участь у президентських виборах — як виборець.

Про життя після президентства:

— Після виборів точно житиму в Україні.

Про миротворців на Донбасі:

— Робитиму все можливе, щоб якнайшвидше запровадити миротворців. Це на сьогодні єдиний варіант, яким можна зупинити вбивство українців і відновити український суверенітет на окупованому Донбасі. Присутність миротворців — це не просто розведення сторін. Вони мають діяти на всій окупованій території.

Про відпочинок на Мальдівах:

— Сплачував я — і літак, і готель — зі свого банківського рахунку в українському банку. На це не було витрачено жодної копійки з українського бюджету.

Про своє життя:

— Я не хочу зараз обговорювати своє ­життя, але, повірте, воно — не цукор. Коли я обирався президентом, мої статки були значно більші, ніж є зараз.

Про Міхеіла Саакашвілі:

— Паспорт я не забирав. Хоча громадянство мною було надано свідомо. Я був так само, як і більшість, зачарований перспективами, які пан Саакашвілі міг принести Україні.

Він був губернатором Одеської області. Результати ми всі бачили — вони були відсутні. Коли я отримав подання відповідних компетентних органів про порушення під час надання громадянства, у мене не було інших моделей дій, крім припинити громадянство.

Про кума Путіна Віктор Медведчука:

— Є так звана гуманітарна група (у Мінській контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі. — ГПУ), яка займається питанням звільнення заручників. Колишній голова Служби безпеки України (Валентин Наливайченко. — ГПУ) призначив у цю групу Віктора Медведчука. Я про це знав. І зараз наголошую, що буду працювати з будь-ким, хто зможе повернути хоча б одного українського заручника додому.

Ми намагалися застосовувати різні канали комунікації. Починаючи від військових і закінчуючи церквою. Маю визнати, що найбільш ефективним виявився Віктор Мед­ведчук. Знаєте чому? Тому що рішення про звільнення приймає безпосередньо Путін. Не церква, не його прихвосні на окупованих територіях.

Про подолання впливу олігархів:

— Ахметов, Фірташ, Курченко. Де вони всі зараз? Жоден із них не має впливу на позицію президента. Це і є деолігархізація.

У нас що, суттєво покращилася позиція Фірташа? Фірташ заїхав в Україну? Фірташ чи Коломойський сьогодні керують парламентом, президентом, урядом?

Зараз ви читаєте новину «"Після виборів точно житиму в Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі