вівторок, 27 лютого 2018 07:30

"Порошенко перемагає лише в трьох областях"

 

19% українців готові підтримати на виборах президента лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко, 16% — главу держави Петра Порошенка, 12% — голову "Опозиційного блоку" Юрія Бойка, 10% — лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, 9% — "радикала" Олега Ляшка, 8% — співголову партії "За життя" Вадима Рабіновича, 6% — мера Львова й голову партії "Самопоміч" Андрія Садового. Решта кандидатів не набирають 5%.

22 лютого соціологічна група "Рейтинг" оприлюднила результати опитувань, проведених наприкінці грудня минулого року у 24 областях і Києві. В кожному регіоні соціологи опитали 1,2 тис. громадян.

– 15 відсотків обирають іншого кандидата. Тобто людина готова проголосувати за когось, але не може знайти необхідного прізвища серед кандидатів, — каже керівник соціологічної групи "Рейтинг" 40-річний Олег Антипович. — Юлія Тимошенко лідирує в половині регіонів. У частині областей вона розділяє перше місце з Петром Порошенком. Діючий глава держави лідирує на Він­ниччині, Хмельниччині та в Києві. Юрій Бойко — найпопулярніший у східних і південних областях. За винятком Одеси, де лідирує Вадим Рабінович. На Львівщині на першому місці — Андрій Садовий.

Якщо до другого туру вийдуть Тимошенко й Порошенко, за лідера "Батьківщини" проголосують 30 відсотків учасників виборів. Петра Олексійовича готові підтримати 23 проценти. За таких умов 28 відсотків опитаних відмовилися б брати участь у голосуванні другого туру. 19 процентів — не визначилися з кандидатом. Порошенко переміг би лише в трьох областях — Він­ницькій, Хмельницькій і Чернівецькій. Приблизно однакову кількість голосів обоє кандидатів набрали б на Рівненщині, Черкащині, Кіровоградщині, Донеччині й у Києві. В решті регіонів перемогла б Тимошенко.

— Юлія Володимирівна — старий політик, вона є зрозумілою для людей, — каже соціолог 38-річний Любомир ­Мисів. — Рейтинг лідера гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука близький до 5 відсотків. Але це показник співака, а не політика. У суспільстві поки що не склалося сприйняття його як політика.

59% українців вважають, що країні потрібні радикальні зміни. Понад 90% оцінюють ситуацію як напружену й критичну. Різниця по областях не суттєва.

Зараз ви читаєте новину «"Порошенко перемагає лише в трьох областях"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі