середа, 23 травня 2012 07:45

"Попову краще, щоб виборів мера не було зовсім"

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Володимир Бондаренко: ”Черновецькому сказали: ”Сиди мовчки, бо сядеш років на 20”
Володимир Бондаренко: ”Черновецькому сказали: ”Сиди мовчки, бо сядеш років на 20”

Повноваження столичного міського голови Леоніда Черновецького завершуються 25 травня. Однак дата виборів нового мера досі не визначена. Народні депутати обговорять це  питання у середу на комітеті з місцевого самоврядування. Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов назвав три ймовірні дати: кінець липня 2012-го, червень 2013-го — коли спливає термін повноважень нинішньої Київради, або 2015-го — разом із місцевими виборами по всій Україні.

— Основна причина затягування з виборами в тому, що кияни під час чесних виборів ніколи не оберуть мером представника Партії регіонів, — каже "бютівець" 59-річний Володимир Бондаренко. — Тому сюди була послана людина від Партії регіонів без будь-яких виборів. Попова ж ніхто не обирав. Черновецький тихенько проковтнув це, тому що його шантажували через оборудки з землею. Йому сказали: "Сиди мовчки, бо сядеш років на 20".

Яка найбільш імовірна дата виборів київського голови?

— Важко прогнозувати. Але можна дотягнути навіть до 2015-го, пославшись на відміну Конституції 2004 року та маніпулюючи двома різними законами "Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

Але сьогоднішня влада Києва повністю влаштовує Верховну Раду, президента, прем'єр-міністра. Для чого ризикувати? Вони будуть тягнути стільки, скільки можна.

Кличко може відмовитися від участі у виборах мера?

— Я з Віталієм особисто говорив, але жодного разу такого не чув. Він розуміє, що ця посада може дорівнювати електричному стільцю. Бо в Київраді більшість сформована із Блоку Черновецького, ГАКу, Партії регіонів. Вони вирішують усе, не дивлячись ні на кого. Якщо мер буде новий, а команда залишиться стара, йому спробують влаштувати обструкцію.

Який із варіантів підходить Кличкові, який — Попову як головним претендентам на посаду?

— Кличко хотів би, щоб вибори мера провели одночасно з виборами нової Київради. Владі вигідно проводити вибори влітку, коли роз'їдуться студенти — виборці Кличка. Для Попова краще було б мати від опозиції 15 кандидатів, які розпорошать голоси за Кличка. А ще краще — щоб виборів не було зовсім. Він і так вирішує всі питання по Києву. ЦУМ і "Київенерго" вже належать Ахметову. Інвесторів сюди заводять тільки з одного регіону — донецького.

Зараз ви читаєте новину «"Попову краще, щоб виборів мера не було зовсім"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі