четвер, 14 лютого 2008 17:59

Близько півсотні людей вимагали випустити Рудьковського

"Віддайте нам Миколу!", "Звільніть Рудьковського!" — такі гасла лунали вчора біля Секретаріату президента. О 10.00 там зібралося майже 40 студентів та кілька пенсіонерів.

Із лідерів Соцпартії немає нікого. Вимагають звільнити з-під арешту соціаліста, екс-міністра транспорту та зв"язку Миколу Рудьковського. Прикриваються від снігу парасольками. Молодь розгортає малинові прапори Соцпартії та червоно-білі — "Союзу молодих соціалістів". Тим часом кілька дівчат стають у коло й курять. На запитання про мету пікету, відвертаються і говорити відмовляються.

Біля пікетувальників з"являються з десяток міліціонерів. Запитують, чи є дозвіл на проведення акції і як довго вони тут стоятимуть.

— Годинку-дві — й підемо, бо холодно, — говорить секретар політради Соцпартії з ідеології та масової роботи Михайло Коропатник, 52 роки.

Розповідає, що акція розпочалася два дні тому під Лук"янівським СІЗО, де утримують Рудьковського.

— Секретаріат є джерелом зла. Звідти надійшла вказівка про арешт Рудьковського, — вигукує він у мегафон. — За цими ж мірками потрібно в Лук"янівське СІЗО відправити усіх колишніх міністрів. У тому числі й Віктора Януковича.

За півгодини до пікетувальників виходить працівник секретаріату. Йому віддають звернення до Віктора Ющенка.

40-річного Миколу Рудьковського затримали минулої суботи, а в понеділок заарештували. Проти нього порушили кримінальну справу за привласнення коштів в особливо великих розмірах. Йдеться про 400 тис. грн бюджетних грошей, які тодішній міністр використав на поїздку до Парижа разом із "Міс Україна-2001" Олександрою Ніколаєнко.

Зараз ви читаєте новину «Близько півсотні людей вимагали випустити Рудьковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі