пʼятниця, 06 квітня 2018 06:05

Надія Савченко голодує

— Надія має досвід голодування в Росії й знає реакцію свого організму. Але їй не дозволили пити воду, вона вживає сиру, з-під крана. Це спровокувало спазми шлунка, кроваве блювання, а також підвищену температуру, — каже журналістам 35-річна Віра Савченко 4 квітня.

Її сестра народний депутат Надія Савченко з 23 березня голодує в слідчому ізоляторі Служби безпеки.

Сестри бачилися у відділі забезпечення досудового слідства СБУ.

— Я передала Надії краплі, спілкувалася зі штатним лікарем СІЗО. Він сказав, що давав пігулки. Утім, вона не прийматиме їх систематично, бо в капсули можна насипати що завгодно, — продовжує Віра. — За мною стежать. Віддала свій автомобіль на спеціальний технічний огляд. Фахівці знайшли закладку на вибухівку. При певній швидкості спрацювало б.

— Надію Савченко утримують відповідно до законодавства України. Підтримують її стан у нормі. Можливо, Віра Савченко щось переплутала, — говорить речниця СБУ Олена Гітлянська. — Всі затримані п'ють нормальну воду.

Напередодні Віра Савченко написала листа президентові Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу з проханням захистити сестру.

3 квітня адвокат Надії 68-річний Віктор Чевгуз повідомив про самовідвід у справі:

— Добре захищати того, хто сам хоче захиститись. І те, що йому рекомендують фахівці, виконує. Тут кримінальний злочин. Я — адвокат у кримінальних справах, а Надія захищається політичними методами. Я в політику не лізу. Треба захищатись від того обвинувачення, яке висунуто. А не обвинувачувати Луценка, Порошенка і всіх інших. Вони — не фігуранти справи.

Надія Савченко перебуватиме в СІЗО до 20 травня.

Її підозрюють у підготовці до замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. Савченко нібито вступила у змову з підозрюваним у тероризмі Володимиром Рубаном, ватажками ДНР Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим. Після того в окупованих Макіївці, Горлівці й Донецьку придбала необхідні для злочину зброю, боєприпаси, вибухівку. У змові з групою осіб готувала теракт у приміщенні Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Надія Савченко голодує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі