пʼятниця, 06 квітня 2018 07:45

Холодницького можуть звільнити

— Я готовий коментувати кожне своє слово. Те, що було оприлюднено — хороша гра на публіку. Нарізка слів. Хочу побачити весь запис. Два роки мене як керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури намагаються дискредитувати і сказати, що я "якийсь не такий", — говорить керівник САП 33-річний Назар Холодницький 4 квітня у Верховній Раді.

Прийшов у парламент разом із директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником, 38 років. Їх викликали для звіту народні депутати. Напередодні Генеральна прокуратура й НАБУ відкрили справу проти Холодницького. Його підозрюють у розголошенні оперативної інформації і тиску на суд. Про це дізналися з розмов у його кабінеті. Записи робили місяць: в акваріумі поряд із робочим столом установили "жучки".

Холодницький спілкувався зі свідком у справі про намагання дати хабара виконувачу обов'язків міністра охорони здоров'я Уляні Супрун, кажуть. Їй обіцяли квартиру за сприяння лікарні міста Вишневе на Київщині. Холодницький нібито попередив представника компанії-забудовника про обшуки.

Зафіксували розмову керівника САП із народним депутатом Георгієм Логвинським. На політика в НАБУ є три кримінальні справи. Йому Холодницький сказав, що контролює ситуацію і завчасно повідомить про слідчі дії.

Відмовився підписувати детективу НАБУ дозвіл на доступ до речей і документів тодішнього глави Нацагентства із запобігання корупції Наталії Корчак. Її підозрюють у недекларуванні машини "Шкода Октавіа".

Генеральний прокурор Юрій Луценко й керівник НАБУ Артем Ситник просять кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів зняти Холодницького з посади керівника САП.

— Звання генерала у 30 років отримали. Звання заслуженого юриста з рук президента отримали. Друзів-бізнесменів консультуєте у своєму кабінеті. Чого вам не вистачає для повного щастя? І чи не шкода вам рибок, які цю всю дурню вашу слухали? — запитує в сесійній залі лідер Радикальної партії 45-річний Олег Ляшко.

— Мені для повного щастя не вистачає будинку в Козині й везіння в лотерею, Олегу Валерійовичу, — відповідає Холодницький.

Ляшко торік додав до декларації 20,6 млн грн. Із них — 571 тис. нібито виграв у лотерею. Купив будинок у селищі Козин Київської області за 11,2 млн і 65 соток землі.

 Влада на чолі з президентом зробила все, щоб НАБУ й антикорупційна прокуратура не стали незалежними. Щоб були важелями політичного впливу на неугодних, — каже політолог Олександр Кочетков, 62 роки.

— Президент створив систему, в яку може втручатися. Він безпосередньо призначає керівників відомств. Обирає людину, яка б відповідала за завдання, про які він вголос ніколи не скаже. Тому призначають людей, які переймаються кар'єрою, політичним зростанням. Холодницький є саме таким.

Наші західні партнери вкрай незадоволені. Не довіряють українській владі. Терпець уже урвався. Правоохоронну, антикорупційну та силову структури переводитимуть у ручне керування. Цей процес уже фактично йде. А головне — маємо зневіру суспільства. Це було на меті в тих, хто пручається створенню антикорупційної системи. Щоб зневіра охопила людей і стало, як у Росії. Там суспільство не має жодного впливу на владу.

Зараз ви читаєте новину «Холодницького можуть звільнити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі