пʼятниця, 20 серпня 2010 04:46

Цушко хоче ліквідувати непопулярні партії

Лідер Соціалістичної партії, міністр економіки 47-річний Василь Цушко пропонує ліквідувати партії, які "не мають суспільної підтримки":

— Потрібно ухвалити таке законодавство: не мають підтримки на одних виборах, на других — усе, можна закривати. Немає підтримки — немає партії. У нас створили майже 200 партій. Ті самі особи переходять з одних в інші і нічого не змінюють.

СПУ на парламентських виборах 2007-го не подолала 3-відсотковий бар"єр. У першому турі президентських виборів 2010 року її тодішній лідер Олександр Мороз набрав 0,38% голосів.

— В Україні неможливе закриття партій через відсутність суспільної підтримки. Це незаконно і неконституційно, — коментує "нунсівець" Юрій Ключковський, 61 рік. — Основний закон стверджує, що є свобода об"єднань, зокрема у політичній партії. Вона захищена кількома міжнародними угодами, ратифікованими Україною. Це одне з фундаментальних прав людини і громадянина. І не Цушку визначати, хто має користуватися таким правом, а хто — ні. Він не знає Конституції. Хай би спочатку розібрався, що йому в Міністерстві економіки робити. Якщо партія протягом 10 років не бере участі у виборах, то припиняє своє існування. Але ніколи у світі не вважалося, що низька підтримка партії є підставоюдля її ліквідації.

Зараз ви читаєте новину «Цушко хоче ліквідувати непопулярні партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі