вівторок, 28 листопада 2017 05:01

"Адміністрація президента контролює Нацагентство із запобігання корупції"

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.gordonua.com
  Ганна Соломатіна керувала департаментом фінансового контролю та моніторингу способу життя Нацагенства із запобігання корупції. Вона звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях під час перевірок декларацій посадовців найвищого рівня
Ганна Соломатіна керувала департаментом фінансового контролю та моніторингу способу життя Нацагенства із запобігання корупції. Вона звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях під час перевірок декларацій посадовців найвищого рівня

"Якщо в когось ще є сумніви щодо існування куратора за НАЗК в Адміністрації президента, почитайте фрагменти моєї переписки з Олексієм Горащенковим. Ніхто не зацікавлений це розслідувати, нехай хоч громадськість знає, що відбувається", — написала екс-керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства із запобігання корупції Ганна Соломатіна у "Фейсбуку" 24 листопада.

Вона виклала фото свого листування з працівником Адміністрації президента у програмі обміну повідомленнями для смартфонів "Ватсапп".

Напередодні Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій чиновників.

— Нацагентство із запобігання корупції — не незалежний орган. Його повністю контролює Адміністрація президента, — заявила Соломатіна. — Електронне декларування використовують для покривання лояльних до влади чиновників, розправи над неугодними та збагачення голови і членів НАЗК. Для цього підробляють результати перевірок. Особисто я отримувала від голови агентства незаконні вказівки, щоб, за результатами повних перевірок окремих народних депутатів, вони були "чесними", щоб не було порушень. Я відмовилася. У вересні мене з двома колегами викликали до Адміністрації президента. Так званий куратор за Нацагентством пропонував, щоб усі перевірки, проекти рішень у першу чергу розглядали в АП, а потім уже на засіданнях НАЗК.

Розслідувати справу почало Національне антикорупційне бюро. Соломатіній надали державну охорону. У НАЗК звинувачення спростовують.

Нацагентство із запобігання корупції працює з серпня 2016 року. Перевіряє дані про статки, подані в електронних деклараціях керівництва країни, членів уряду, народних депутатів, усіх топ-чиновників, держслужбовців, суддів. Подали понад 1,2 млн е-декларацій. НАЗК затвердило 113 рішень про результати повних їхніх перевірок.

Зараз ви читаєте новину «"Адміністрація президента контролює Нацагентство із запобігання корупції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі