субота, 06 липня 2024 12:11

"Голуб миру" вертається з Москви обтріпаним, а Україна посилює свою ППО

"Голуб миру" вертається з Москви обтріпаним, а Україна посилює свою ППО

До Києва завітав угорський прем'єр Віктор Орбан. В образі "голуба миру". Цілком очевидно, що приїхав він не зовсім з власної волі. З волі Кремля. Орбан розводився про припинення вогню, тобто про фактичне заморожування війни. І ніби сам Путін мовив орбановими вустами. Чи варто дивуватися, що після візиту до Києва, Орбан відразу поїхав до Москви. Для звіту.

Розмови Путіна про мир зовсім не свідчать, що він дійсно прагне миру. Це свідчить про те, що справи у російського диктатора йдуть геть не так успішно, як він намагається показати. Потвора хоче перепочити. І Орбану, і Путіну вже відповіли з Державного департаменту США: "Ми (США) і НАТО чітко заявили, що тут насправді може бути тільки одне рішення: Російська Федерація просто має вийти з території України".

На люди ж, президент Зеленський та прем'єр Орбан говорили про налагодження партнерства та спільне подолання спірних питань. Бо то є дипломатія. Зрештою, як казав бравий Швейк: "Не кожен мадяр винен у тому, що він мадяр"…

Реджеп Ердоган також сказав, що докладатиме зусиль для досягення миру, який "влаштує обидві сторони"… З цього приводу мушу зазначити, що якось воно спокійніше, коли про умови миру говорить Державний департамент США, а не Орбан з Ердоганом

Президент Туреччини Реджеп Ердоган також сказав, що докладатиме зусиль для досягення миру, який "влаштує обидві сторони"… З цього приводу мушу зазначити, що якось воно спокійніше, коли про умови миру говорить Державний департамент США, а не Орбан з Ердоганом.

Сполучені Штати оголосять про суттєве посилення ППО України до саміту НАТО, - заявив держсекретар Ентоні Блінкен. Глава Пентагону Остін повідомив, що США мають намір оголосити про надання Україні пакету озброєнь на $2,3 млрд. До цього пакету увійдуть: ракети-перехоплювачі до систем ППО Patriot та NASAMC, ракети для систем ППО HAWK, боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди, протитанкові комплекси і ракети, стрілецька зброя, аеронавігаційні системи, допоміжне обладнання для літаків F-16. Крім того, ми отримали ще один Patriot з Німеччини.

У результаті спецоперації української розвідки, 4 липня дрон-камікадзе вразив Тамбовський пороховий завод. А перед тим - Курський тракторний завод, який зараз випускає запчастини для російських танків.

...Дмитро Кулеба анонсував дозвіл Україні знищувати російські бомбардувальники: "Нам потрібні ракети дальнього радіусу дії, здатні досягти аеродромів, або достатня кількість систем ППО і перехоплювачів, щоб мати можливість збивати ці літаки з повітря

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба анонсував дозвіл Україні знищувати російські бомбардувальники: "Нам потрібні ракети дальнього радіусу дії, здатні досягти аеродромів, або достатня кількість систем ППО і перехоплювачів, щоб мати можливість збивати ці літаки з повітря. Рано чи пізно це станеться". Він також додав, що Україна просить своїх партнерів зробити так, щоб це відбулося якомога швидше.

У Великій Британії змінився прем'єрміністр. Відтепер уряд очолює Кір Стармер. Лейбористи перемогли на виборах. На щастя для нас, кожен уряд Британії - проукраїнський, незалежно від партійного складу. Ключові посади - міністрів оборони та закордонних справ, також отримали проукраїнські політики - Джон Гілі та Девід Ламмі.

Росія збирається закуповувати в КНДР мило та засоби особистої гігієни, джинси і взуття. Тепер заживуть. Хочеться, аби вони всі до скону віків милися милом з КНДР і ходили в їхніх джинсах. Кремль привітав партію Марі ле Пен з успішним результатом на виборах. В результаті чого процент підтримки ультраправих у Франції впав відразу на три пункти. Марі Ле Пен лютувала. Вона назвала це російською провокацією. Підтримка Росією будь-чого і будь-кого в цивілізованому світі - це дискредитація за замовчуванням.

ФБ акаунт "Армія-ТВ" опублікував репортаж про український екіпаж танка Leopard-2: енергетик, деревообробник, водій вантажівки, водій маршрутки… Такі в нас тепер маршрутки. - Передавайте за проїзд!

Зараз ви читаєте новину «"Голуб миру" вертається з Москви обтріпаним, а Україна посилює свою ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі