вівторок, 05 листопада 2019 05:30

"Здавав заднім ходом. Жінки не побачив"

— Пані Ольга переходила дорогу. В цей час біла "Ауді" здавала заднім ходом. Водій жінки не побачив. Від удару вона впала і вдарилася головою. Лікарі прибули швидко. Але не врятували — в машині Ольга Іллівна померла, — розповідає керівник громадської організації "АТО-Майдан-Кременчук" 52-річний Леонід ХАРЧЕНКО про аварію, в якій загинула 72-річна Ольга ШЕВЧЕНКО з Кременчука на Полтавщині.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 30 жовтня близько дев'ятої ранку.

— Начебто водій забирав батька, який ходить на милицях, — продовжує Леонід Харченко. — Від поліції чув — у висновку судмедексперта вказано, що машина переїхала пані Ольгу.

— За фактом аварії відкрили кримінальне провадження, — каже прес-офіцер Кременчуцького відділу поліції Анна Васенко, 33 роки. — Автомобіль поставили на штрафмайданчик.

Ольга Шевченко все життя була незряча. Працювала в Українському товаристві сліпих.

— Ольга Іллівна просила, щоб її називали пані Оля, — говорить Харченко. — Брала участь у художній самодіяльності. З 1990-х була активісткою Руху. Мала великий "Кобзар" шрифтом Брайля, часто читала з нього вірші. Під час Революції гідності щодня приходила на Майдан у Кременчуці. Робила це за будь-якої погоди — не боялася ні дощу, ні морозу. Обливалася холодною водою, купалася в Дніпрі, спілкувалася з природою. Як для свого віку, мала міцне здоров'я. Була мініатюрна — невисока й худорлява. При цьому жвава й комунікабельна.

З початком війни на Донбасі Ольга Іллівна почала займатися волонтерством.

— Регулярно ходила в наш центр "АТО-Майдан-Кременчук", — додає Леонід. — Допомагала плести маскувальні сітки й шити подушки для воїнів.

Жінку поховали на Свіштовському цвинтарі в Кременчуці. Залишилися син, донька й онук.

Зараз ви читаєте новину «"Здавав заднім ходом. Жінки не побачив"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі