пʼятниця, 06 червня 2014 06:25

Валентин Манкін помер в Італії
3

Олександр Шульгін
Мері Соамс

На 76-му році життя після тривалої хвороби помер Валентин Манкін, триразовий олімпійський чемпіон із вітрильного спорту.

Він — єдиний яхтсмен, що здобув золоті олімпійські медалі в трьох різних класах.

Із 1988 року працював в Італії, жив у Ліворно. Тренував італійських вітрильників.

Народився у селі Білокоровичі на Житомирщині, виріс на столичній Русанівці біля Дніпра. 1970-го написав автобіографічну книжку "Білий трикутник". Згадує в ній, як школярем батько віддав його до басейна. "З цієї розмазні треба зробити чоловіка", — сказав тренеру.

— Зробив уроки — і в басейн, — писав Манкін. — Господи, чим я тільки тоді не займався. З'являлося оголошення: набір у школу танців. Я записувався на танці. У фотогурток — і я туди. Розводив рибок. Удома жили кролики. У ящиках росли екзотичні рослини.

Вітрильним спортом Валентин Манкін захопився 15-річним — на березі побачив хлопців, які ремонтували човна і вирішив їм допомогти.

Від раку печінки помер російський хімік Олександр Шульгін, 88 років. Жив у США. Дружина Анна каже, що він не мучився від болю, а пішов тихо в оточенні рідних під звуки медитативної буддистської музики.

Учений відкрив екстазі та ще понад 200 наркотичних речовин. 1976-го порадив психологам давати пацієнтам екстазі як доповнення до терапевтичних розмов. Згодом наркотик почали розповсюджувати в нічних клубах Нью-Йорка. Експериментував із наркотичними речовинами Шульгін на собі та дружині.

91 рік прожила донька Вінстона Черчилля леді Мері Соамс. Померла 31 травня вдома після несподіваної хвороби. Вона була молодшою з п'яти дітей колишнього прем'єр-міністра Великої Британії.

Працювала в Червоному Хресті. В останні роки життя займалася благодійністю, писала біографічні книжки.

2007-го відвідала Крим. Побувала в Лівадійському палаці, де 1945 року зустрічалися Сталін, Рузвельт та Черчилль. Трьома роками раныше тут відкрили меморіальний кабінет-бібліотеку її батька. На півострові Черчилль провів дев'ять днів. Його супроводжувала старша донька Сара. Мері в цей час служила у складі сил протиповітряної оборони. Отримала звання офіцера.

Помер російський музичний і літературний критик, телеведучий, Святослав Белза. У квітні йому виповнилося 72 роки. Лікувався у клініці Мюнхена. Вів цикл передач про світовий музичний театр на телеканалі "Культура".

Белза мав двох дружин. Із першою Ніною познайомився 1969 року, коли та навчалася в Київському університеті. "Була на п'ять років молодша, дуже красиво і добре плавала. Перемагала навіть у чоловічих змаганнях. Цим мене й підкорила", - згадував. Потім зустрів Ольгу, яка народила сина. Коли хлопчику виповнилося 2 роки, розійшовся з Ніною. На той час синові від першого шлюбу було 12 років.

26 травня в лікарні американського Монтерея пішов із життя найтовстіший чоловік планети 48-річний Мануель Урібе. Важив 394 кг. Мав аритмію. Щоб доправити його до медичного закладу, викликали підйомний кран. 2006-го Урібе потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Тоді важив 560 кг. Вирішив схуднути, коли закохався у майбутню дружину. Дотримуючись здорового харчування, схуд до 381 кг.

Зараз ви читаєте новину «Валентин Манкін помер в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі