четвер, 15 квітня 2010 00:19

Юрій Рассомаха обійде Азовське море на руках за 45 днів

Автор: фото: Тетяна Заровна
  Донеччанин Юрій Рассомаха на рукомобілі почав похід навколо Азова. Візок зробив з коліс від тачки і велосипеда ”Десна”. Попереду прикріпив кільце, у якому бовтається м’яч
Донеччанин Юрій Рассомаха на рукомобілі почав похід навколо Азова. Візок зробив з коліс від тачки і велосипеда ”Десна”. Попереду прикріпив кільце, у якому бовтається м’яч

2 квітня житель Донецька 57-рiчний Юрій Рассомаха розпочав похід на руках навколо Азова. Планує пройти 1,6 тис. км, лежачи на візку й відштовхуючись руками.

— Я запросто ходжу на руках із дитинства, — розповідає російською перед стартом. — Можу випити пляшку пива, стоячи на голові.

Накрапує дощ. Юрій Рассомаха в блакитному дощовику з написом на спині — "Партія регіонів". Свій візок називає рукомобілем. Каже, його зібрав приятель із Макіївки.

— Попереду колесо від тачки для будівельних робіт, а ззаду два колеса від велосипеда "Десна". Може їхати і по ґрунтовій дорозі, але я вибиратиму асфальтові. По горизонтальній поверхні легко йти, а вгору їхати важкувато.

Попереду до рукомобіля прироблене кільце, в якому бовтається футбольний м"яч.

— Я футбольний уболівальник. Присвячую свій похід чемпіонату Євро-2012. У мене дві мети: притягнути увагу до екологічних проблем Азовського моря. І нагадати: щоб урятувати море, потрібна дружба країн, які його оточують. За добу буду на російській митниці. Пройду по Краснодарському краю.

Прив"язує до візка російський прапорець.

— Я хочу йти по 10 годин на день зі швидкістю 4–5 кілометрів на годину. Зможу подолати 1600 кілометрів за 40–45 днів.

У поході його супроводжують на джипі "хюндай" друзі — Сергій Шаповалов і Сергій Кашкарьов. На невеликій швидкості їдуть за рукомобілем. На ніч роблять привали.

— Узяли мангал, будемо готувати м"ясо і рибу, — каже Юрій Юрійович. — Маємо бортовий журнал, на зустрічних АЗС проставлятимемо штампи. Сподіваюся потрапити до Книги рекордів Гіннеса. Щоб усе вийшло, навіть кинув курити — хоч палив 49 років.

Лягає грудьми на візок. Відштовхується долонями від асфальту, каже: "Поїхали". На руках — рукавиці для будівельників, зсередини гумові. Узяв таких 30 пар.

Юрій Рассомаха — анестезіолог-реаніматолог, 30 років працює в Донецькому обласному протипухлинному центрі. Узяв невикористану відпустку за два роки. Удома його чекають дружина і дочка — студентка медуніверситету.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Рассомаха обійде Азовське море на руках за 45 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі