вівторок, 02 квітня 2013 07:00

У гумаках на підборах можна впасти

Автор: фото з сайта www.blogspot.com
  Британська співачка Карен Елсон під час показу гумових чобіт  від французького дому моди ”Луї Віттон”. Пару в паризьких бутиках продають за 500 доларів — це близько чотирьох тисяч гривень
Британська співачка Карен Елсон під час показу гумових чобіт від французького дому моди ”Луї Віттон”. Пару в паризьких бутиках продають за 500 доларів — це близько чотирьох тисяч гривень

— Уже щас на київському вокзалі без резінових сапожек ходить невозможно. А представте, шо буде, як весь сніг розтане. В нас тоді очередь за резовиками стоять буде, — каже столична продавщиця 54-річна Софія Боровикова.

На її ятці в переході біля столичного вокзалу виставлені зо два десятки гумових чобіт — кольорових, із квітами й леопардовими візерунками.

— У цьому переході найдешевші ціни на гумові чоботи в Києві, — розповідає Софія Миколаївна. — Тут взувається майже вся Україна. Приїжджають із Харкова, Донецька, Сімферополя й біжать до нас за обновками. Гумові чоботи беру на одеській фабриці, яку недавно один бізнесмен відкрив. Коли запустив виробництво, люди з трьох сусідніх сіл повернулися із заробітків і до нього найнялися.

Крізь натовп до ятки Софії Миколаївни проштовхуються дві дівчини років 20. Обоє взуті в мокрі уґґі.

— Спасайте, — каже вища і нахиляється над полицею з гумаками. — Еще в этой обуви походим, и весну больными встретим. В прошлом году я у вас уже одни в мелкий цветочек купила. Но отвезла их на дачу. Теперь хочется чего-то новенького.

Софія Миколаївна пропонує дівчатам чоботи у великі яскраві квіти. Пара коштує 250 грн.

— Такі вам підійдуть до всякого наряду, одноврєменно спортивні й елегантні, — вихваляє товар жінка. — І з пальтішком, і з курточкою гарно виглядатимуть. А як вдінете до них плаття чи шорти, на вас усі чоловіки задивляться будуть. Дівчатам підходять чоботи з квітами і метеликами. Старшим жінкам можна купувати однотонні гумаки на кублучку. Він додає взуттю елегантності, але в таких чоботах слизько, можна впасти.

На полицю виставляє дитячі гумаки. Для дівчаток — із метеликами, принцесами, для хлопчиків — із машинами й літаками.

— Із чоловічими моделями складніше. Для них маємо тільки темно-зелені, чорні й сірі. Такі купують прості дядьки, які на моду уваги не звертають. Кієвськім випендрьожнікам подавай щось ексклюзивне. Якось один прийшов у вузьких джинсах, рожевій куртці і з сережками у вухах. Просив інтересні резиновиє сапожкі. Показала на ті, що стоять на вітрині, а він мені каже: "Вы думаете, что это убожество может нормальный мужчина одеть?". Я не стерпіла, сказала: "Та який ти мужчина? Тобі оці женські у квіточки найкраще підійдуть".

За півгодини в жінки купують ще 5 пар взуття.

Столичний дизайнер 32-річний Юрій Варивода радить жінкам поєднувати гумові чоботи з вузькими джинсами, шифоновими сукнями й короткими шортами.

— Гарно з гумовими чоботами виглядають однотонні плащі й байкерські шкірянки, — каже Юрій. — Чоловікам гумаки пасуватимуть під дуті куртки, хутряні жилетки і светри крупної в'язки.

Гумовики можна носити не більш як дві години

— Гума не розтягується, а постійно зберігає свою форму й розмір, — розповідає 27-річна Ірина Дудіна, продавець-консультант магазину "ЦентрОбувь". — Ніколи не купуйте гумовики на розмір менші з надією, що вони розтягнуться. Краще брати чоботи на розмір-два більші. Гумове взуття не гріє, а охолоджує ноги. В них стає холодно вже через 20 хвилин. Якщо на ноги вдягти теплі вовняні шкарпетки, буде тепло години дві. Гумовики не можна сушити на батареї, бо розплавляться. Напхайте всередину газет, щоб увібрали вологу.

Під час купівлі утеплених гумаків перевірте якість фарби на підкладці. Для цього легенько потріть її вологою серветкою. Якщо слідів не залишилося, чоботи можна купувати. Фарба з підкладки не забруднюватиме шкарпетки чи панчохи.

Зараз ви читаєте новину «У гумаках на підборах можна впасти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі