четвер, 10 березня 2022 00:40

"Смерть та руйнація повернуться до Путіна бумерангом"

Світові зірки підтримують Україну

"Всі слова Путіна — брехня", — написала в інстаграм американська співачка Мадонна, 63 роки. Порівняла президента Росії з Гітлером. Закликала світ підтримати Україну в боротьбі з агресором.

Мадонна — одна із закордонних зірок, що стали на підтримку нашої країни.

Автор: gettyimages
  Американський актор Майкл Дуглас під час церемонії вручення кінопремії з’явився на червоній доріжці в місті Санта-Моніка із синьо-жовтою нагрудною хусткрю. Пояснив журналістам, що це кольори українського прапора. Додав: ”Зараз чудовий час оцінити, що таке справжня демократія. Я пишаюся народом у цій країні”
Американський актор Майкл Дуглас під час церемонії вручення кінопремії з’явився на червоній доріжці в місті Санта-Моніка із синьо-жовтою нагрудною хусткрю. Пояснив журналістам, що це кольори українського прапора. Додав: ”Зараз чудовий час оцінити, що таке справжня демократія. Я пишаюся народом у цій країні”

Англійський музикант 70-річний Стінг у знак підтримки українців наново виконав свою пісню 1985 року "Росіяни", присвячену холодній війні та ядерній загрозі.

— Я рідко співав цю композицію протягом багатьох років з моменту її написання, тому що ніколи не думав, що вона знову буде актуальною, — каже артист. — Але у світлі кривавого та жахливо хибного рішення однієї людини вторгнутися до мирного сусіда пісня знову стала закликом до людства. Співаю для хоробрих українців, які борються проти жорстокої тиранії. А також для росіян, які протестують проти свого режиму, незважаючи на загрозу арешту та ув'язнення. Усі ми любимо своїх дітей. Зупиніть війну.

Американська акторка та режисерка 46-річна Анджеліна Джолі, яка є спеціальним послом Агентства у справах біженців міжнародної організації ООН, разом із колегами працює над тим, щоб допомогти українцям, які постраждали від війни. Опублікувала відео українки Марини, яка з двома дітьми ховається від обстрілів у підвалі приватного будинку в Харкові.

Американський режисер та актор 61-річний Шон Пенн прилетів до Києва, щоб задокументувати події в країні та донести світу правду про російську агресію. У перший день війни відвідав Офіс президента та брифінги, спілкувався з Володимиром Зеленським, журналістами та військовими. Повертався додому через польський кордон разом із біженцями. Над стрічкою про Україну працює з осені 2021-го.

— Президент Зеленський та український народ стали новими символами відваги та принципів, — каже Пенн. — Українці борються за своє життя і будуть продовжувати це робити. Я не знаю, чи призведе до ядерної війни закриття неба. Але знаю, що ми повинні інвестувати все, що маємо, щоб підтримати українців. Вони — першопрохідці демократичного прагнення до мрій. Якщо ми дозволимо їм битися самим, дух Америки буде втрачено.

Актор і політик 74-річний Арнольд Шварценеггер зізнався, що його думки з українським народом.

— Усі новини мають бути зосереджені на тому, що відбувається в Україні, — каже виконавець ролей Конана і Термінатора. — Я знаю, як це — рости після війни в окупованій країні (Шварценеггер народився в британській зоні окупації Австрії 1947-го. – ГПУ) Страждають усі. Війна ламає і переможців, і тих, хто програв. Я на боці народу України. Поділяю ваше горе та надію на мир. Ви надихаєте мене своєю хоробрістю і людяністю перед цим кошмаром.

Автор: twitter.com/StephenKing
  Американський письменник Стівен Кінг виклав фото на фоні книжкових полиць у футболці з гаслом ”Я підтримую Україну”. Також заявив, що припиняє контракти з російськими видавництвами на знак протесту проти війни попри те, що є найбільш продаваним закордонним автором в РФ
Американський письменник Стівен Кінг виклав фото на фоні книжкових полиць у футболці з гаслом ”Я підтримую Україну”. Також заявив, що припиняє контракти з російськими видавництвами на знак протесту проти війни попри те, що є найбільш продаваним закордонним автором в РФ

Режисер 76-річний Девід Лінч звернувся до очільника Кремля з вимогою припинити війну.

— Це закон: що посієш, те й пожнеш. Містере Путін, ви сієте смерть і руйнування. І винні в цьому саме ви. Українці не атакували вашу країну. І вся ця смерть та руйнація повернуться до вас бумерангом.

Письменник Стівен Кінг, 74 роки, обірвав ділові відносини з країною-агресором. Відмовився від підписання нових контрактів на видання своїх книжок в РФ. Також сфотографувався у футболці з написом "Я підтримую Україну", хоча зазвичай не викладає своїх світлин.

Польська письменниця 60-річна Ольга Токарчук наголосила, що напад на вільну Україну — це напад на Європу. Французький прозаїк 56-річний Фредерік Бегбедер назвав українців братським народом, частиною Європи і НАТО. Американська поетеса Патті Сміт, 75 років, переклала гімн України англійською. Рукопис перекладу вона виклала в інстаграмі.

Підтримку Україні висловили актори Джим Керрі, Роберт Де Ніро та Майкл Дуглас, музикант Пол Маккартні, письменниці Маргарет Етвуд та Світлана Алексієвич, співачки Барбара Стрейзанд і Леді Гага.

Тим часом деякі російські знаменитості стали тікати з РФ після закликів до своєї влади зупинити війну. Зокрема, співачка Алла Пугачова з чоловіком гумористом Максимом Галкіним, поетеса Віра Полозкова, режисер Кантемір Балагов, кінокритик Антон Долін.

108 мільйонів гривень зібрала співачка 38-річна Джамала для Української армії за допомогою СМС-голосування під час фіналу національного відбору на Євробачення-2022 в Німеччині. На берлінській сцені виступила як запрошена гостя. Виконала пісню "1944", з якою перемогла на Євробаченні-2016.

Серед зірок, які фінансово підтримали нашу країну — американська акторка 38-річна Міла Куніс, яка народилася в Чернівцях. Пожертвувала 87 млн грн. Планує зібрати ще 877 млн грн гуманітарної допомоги. 29 млн грн на допомогу біженцям виділив канадський актор Раян Рейнольдс, 45 років. 9 млн грн — ізраїльський історик Ювал Ной Харарі, 46 років. Додав, що це обов'язок усього світу — підтримати український народ, від мужності якого зараз залежить майбутнє людства.

38 млн грн українським дітям надішле авторка книжок про Гаррі Поттера британська письменниця 56-річна Джоан Ролінґ.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «"Смерть та руйнація повернуться до Путіна бумерангом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі