вівторок, 04 червня 2019 06:45

"Скоро Яник із КамАЗами повернеться. Страуси будуть тішитися"

Кожен восьмий підліток в Україні залежний від соцмереж. П'ята частина школярів регулярно нехтує заняттями спортом чи хобі, аби більше часу присвятити віртуальному спілкуванню з друзями. Кожен шостий свариться з батьками через використання соцмереж. Майже 40% підлітків користуються гаджетами від 30 хв. до 2 год. на день. У вихідні цей час збільшується до 3–6 год.

Такі дані опитування, проведеного дитячим фондом ООН. У ньому взяли участь понад 13 школярів віком 10–17 років. Аби позбутися залежності, лікарі радять батькам водити дітей на квести й частіше влаштовувати їм зустрічі з друзями.

Що обговорювали користувачі соціальних мереж у травні

15 травня почесний патріарх Філарет заявив, що УПЦ Київського патріархату про­довжує існувати.

— Константинопольський патріарх дав нам томос про автокефалію. Але його зміст ми дізналися вже після об'єднання. Якби раніше, то не погодилися б, — каже Філарет. На засіданні синоду його не підтримав ніхто із 12 ієрархів.

"Скоро народ перестане до церков ходити. В Україні майже немає відданих Богу попів, усі моляться купюрам, а заради влади готові служити дияволу!"

Владислав Сарваді, "Інстаграм"

"Філарет говорив: для мене посада не головне, головне — незалежність Української церкви. А тут, здається, відбулася зустріч Альцгеймера із Паркінсоном".

Мирон Рогозинський, "Фейсбук"

В Україну з Ізраїлю прилетів олігарх 56-річний Ігор Коломойський. Із країни виїхав 2017-го після націоналізації Приватбанку. Тоді правоохоронні органи відкрили низку проваджень через можливі зловживання в банку.

"Злітаються відьмаки на шабаш".

Лариса Зубчик, "Фейсбук"

"Готовы рвать и хапать, пока клоун веселит народ".

Олена Повар, "Інстаграм"

"Нові обличчя продовжують приєднуватися до процесу подолання зубожіння і корупції".

Наталія Баленко, "Фейсбук"

"Справжній президент приїхав. На інавгурацію напевно, ну — і за грошима".

Галина Савченко, "Фейсбук"

"Закуповуємо попкорн і займаємо місця, бажано в перших рядах, щоб краще видно було. Шоу починається!"

Тарас Батечко, "Фейсбук"

Дніпровський районний суд Києва достроково зняв судимість із колишнього нардепа-"бютівця" 56-річного Віктора Лозінського. Його ув'язнили 2011-го за вбивство єгеря Валерія Олійника, 53 роки, із села Грушка Благовіщенського району Кіровоградської області. За ґратами мав відбути 15 років.

"Він ще компенсацію стребує, як невинно засуджений".

Кот Дюрандаль, "Інстаграм"

"Браво, все гарніші й гарніші новини. Скоро Яник з КамАЗами повернеться. Страуси будуть тішитися".

Валерій Страс, "Фейсбук"

"Бабло побеждает зло".

Ігор Щур, "Фейсбук"

20 травня відбувалася інавгурація новообраного президента 41-річного Володимира Зеленського. Після складання присяги він заявив, що розпускає Верховну Раду. Позачергові парламентські вибори відбудуться 21 липня.

"Подивилися інавгурацію президента і фінал "Гри престолів". Інавгурація вийшла по кіношному цікавіша. Виступ Зеленського був красивий, але відчуття реальності не було. Це робота на глядача. Хороша робота".

Мая Москвич, "Фейсбук"

"У команді ЗЕ знають, що до жовтня вони на своїх позиціях не утримаються, тому їм вкрай необхідно розпустити парламент. Треба поспішати пасти баранів, доки трава ще зелена. Восени може всім сіна не вистачити".

Сергій Олійник, "Фейсбук"

Кабмін затвердив нову редакцію українського правопису. У ньому закріпили тенденцію до утворення фемінітивів: фотографиня, філологиня, міністерка. Тепер на початку слова можна буде вживати літеру и: ирій, ирод, икати. Написання слів грецького походження матимуть по два варіанти: міф — міт, анафема — анатема, ефір — етер, Афіни — Атени.

"Не калічте мову. Народ ніколи не заговорить вашими покручами: пілотинями та докторицями, міністершами та шоферицями. А почнете викручувати руки, то плюне та й заговорить на общєпонятном".

Раїса Галечко, "Фейсбук"

"Лише уявіть собі офіційний документ із подібними записами: "Членкиня комісії докторинь відмовилася бути послинею". Слово "послиня" викликає асоціацію зі слиною: "Послиня, послиньте і запечатайте цей конверт!" Круто! Всіх мовних експертів треба перевіряти перед засіданнями на наявність у крові алкоголю, наркотиків та інших речовин, що змінюють стан свідомості. Інакше подібне стане лише верхівкою айсберга".

Євгеній Глушак, "Фейсбук"

29 травня колишній губернатор Одеської області 51-річний Міхеіл Саакашвілі прибув в Україну. Напередодні президент Володимир Зеленський повернув лідеру "Руху нових сил" українське громадянство, якого 2017-го його позбавив тодішній глава держави Петро Порошенко.

"Добровольцям із Росії, які воюють на боці України — депортація, а Саакашвілі скаче туди-сюди без проблем. Мало нам одного клоуна".

Олена Войцеховська, "Фейсбук"

"Зміцнюйте дахи. Карлсон повернувся".

Олена Тимчина, "Фейсбук"

"Супермен спешит на помощь. Вжжжжи".

Ніна Проданчук, "Інстаграм"

"Краще Зеленський займався б поверненням полонених, а не всякої шушвалі".

Сергій Матвійчук, "Інстаграм"

Зараз ви читаєте новину «"Скоро Яник із КамАЗами повернеться. Страуси будуть тішитися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі