вівторок, 17 березня 2009 15:59

Олег Лісогор пішов від матері його доньки

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  У жовтні минулого року чемпіон світу з плавання Олег Лісогор та Катерина Фесенко хрестили доньку Марію-Евеліну. Розійшлися за два місяці
У жовтні минулого року чемпіон світу з плавання Олег Лісогор та Катерина Фесенко хрестили доньку Марію-Евеліну. Розійшлися за два місяці

30-річний Олег Лісогор сидить біля басейну в Палаці водного спорту, що на Ленінградській площі в Києві. Тут щоранку тренується по 3 год., готується до світової першості з плавання.

Олег — шестиразовий чемпіон світу й 18-разовий чемпіон Європи. Із батьками живе у Броварах. До столиці їздить своєю синьою "хондою".

— 2002 року за спортивні досягнення мені дали аж однокімнатну квартиру в Києві. Я віддав її старшій сестрі: Світлана — швачка. Раніше працювала і в дизайнера Юрія Вариводи, і на фабриці Михаїла Вороніна. Мені колись пошила костюм на останній дзвінок. Я теж шию: гладдю, хрестиком, — жартує. — У дитинстві в"язав шарфи, шапки, але не вмів зводити їх укінці, тому все розпускав. Але уявлення про виворіт і лицьову петлю маю.

Три місяці тому Лісогор пішов від Катерини Фесенко, 28 років. Зі співвласницею інвестиційної компанії "Бізнес-група "Енергія" понад рік прожив у приватному будинку. Торік у жовтні вони хрестили доньку Марію-Евеліну (народилася 14 серпня).

— Не можна бути разом лише заради дитини. Історія розлучення у нас цікава, але просто так у пресу не потрапить, — пригладжує мокре волосся.

За гроші продасте?

— Зараз це модно. Що не день історія дорожчає, а донька росте. Катя дозволила бачитися з Малинкою, коли захочу. Донька якось особливо не реагує на мене, але не боїться. Ми поугукаємо, поагакаємо, на вулиці у візочку повожу її. Іграшки намагаюся не дарувати, бо не всі безпечні. Останнього разу приніс костюмчика. При мені його не міряли, не знаю, чи підійшов. Сідати донька почала у три місяці. Ми найняли спеціаліста, щоби двічі на тиждень робив із нею дихальні вправи, розробляв суглоби, займався аквааеробікою. Доньці сподобалося.

Однокімнатну квартиру в Києві віддав старшій сестрі

Чому не одружилися?

— Мріяли про красиве весілля, потім медовий місяць. Але в мене був щільний олімпійський графік, одруження відклали. Потім Катя завагітніла. Вирішили, що поберемося після народження дитини, коли дружина знову буде у формі. Та після народження Малинки про весілля не говорили взагалі.

Хочете налагодити стосунки?

— Там дуже складні обставини. Та й весна надворі, час закохуватися знову.

Щовесни закохуєтеся?

— Бувало не раз. Мав стосунки з гімнасткою Лізою 2002-го. Я тоді активно почав займатися плаванням, їздив на змагання. А вона вже закінчувала спортивну кар"єру, більше в Києві сиділа. Втомливі очікування зіграли свою роль. Я запропонував розійтися, бо бачив, як вона страждає. Розставання було важке, ціла трагедія. Пробували ще зустрічатися, але не вийшло. Якщо тепер десь бачимося, то лише вітаємося. Потім була спортивна журналістка Катя, але і їй приділяв замало часу. Вона вийшла заміж і народила сина. Спілкуємося й досі: ми народилися в один день.

На вулиці з дівчатами знайомитеся?

— Після змагань у Львові з двома друзями гуляв центром. Назустріч — три дівчини. Думаємо: треба дізнатися, які ті львів"янки? Підіслали до них найактивнішого. Вони його так відшили, що відтоді я сам з дівчатами знайомитися не наважуся — тільки у компанії.

Зараз ви читаєте новину «Олег Лісогор пішов від матері його доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі