четвер, 15 лютого 2007 17:22

Неоніла Кудлик перемогла в конкурсі краси для глухонімих

Автор: фото: PHL
  Батько Неоніли Кудлик покинув сім’ю, коли їй було два роки
Батько Неоніли Кудлик покинув сім’ю, коли їй було два роки

17-річна Неоніла Кудлик виграла конкурс краси "Міс УТОГ-2007". Він відбувся в культурному центрі Українського товариства глухих у Києві 10 лютого. У змаганні взяли участь 20 красунь, які погано чують і не розмовляють. Зовні дівчата відповідають усім стандартам моделей.

Переможниця закінчує 11-й клас інтернату для глухонімих у Києві. Живе в гуртожитку, в кімнаті з трьома ровесницями. Рік тому інтернат закінчила її старша сестра Надія.

— Надя намагалася вступити до Київського кулінарного технікуму, але завалила екзамени, — розповідає Неоніла. Її мову перекладає заступниця директора школи Наталя Миколаївна. — Зараз вона разом із мамою Олександрою Кудлик живе в селі Нова Олександрівка під Києвом. Ми маємо в селі господарство — 6 соток городу, собаку, кота. Надія працює в сільському продуктовому магазині разом із матір"ю.

Раніше Неоніла жила із сестрою в гуртожитку в одній кімнаті. Батько покинув сім"ю, коли їй було 2 роки. Він, як і мати дівчат, — глухонімий.

Неоніла захоплюється баскетболом і легкою атлетикою, читає книжки англійською мовою. Торік її команда увійшла до трійки кращих київських шкільних баскетбольних команд.

По закінченні школи дівчина мріє влаштуватися сурдоперекладачкою на одному з київських телеканалів.

— У конкурсі наважилася взяти участь несподівано, — зізнається вона. — Вирішила це за п"ять днів до його початку. Вечірню сукню взяла напрокат у весільному салоні "Івана", а купальник купила в ЦУМі.

На конкурсі талантів Неоніла під фонограму жестами виконала дві пісні — "Рябина алая" Ірини Білик та "Калина" Софії Ротару. Салон весільних суконь подарував переможниці DVD-плеєр, а фірма "Мері Кей" — косметику.

У липні Неоніла Кудлик поїде до Праги на міжнародний конкурс краси для глухонімих.

Зараз ви читаєте новину «Неоніла Кудлик перемогла в конкурсі краси для глухонімих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі