вівторок, 20 листопада 2018 05:50

Діну Нетребу мікроавтобус збив біля аптеки

Автор: www.upload.wikimedia.org
  Діну Нетребу поховали у селищі Макарів Київської області поряд із чоловіком. Разом виховали сина і двох доньок
Діну Нетребу поховали у селищі Макарів Київської області поряд із чоловіком. Разом виховали сина і двох доньок

— Коли Діна Свиридівна вийшла з аптеки, біля входу саме зупинився мікроавтобус, який привіз туди ліки. Раптово водій дав задній хід і збив пенсіонерку. З важкими травмами її забрали у реанімацію. Там вона і померла, — каже 73-річна Віра ­ЛУЩАЙ з селища Макарів під Києвом про свою сусідку краєзнавця Діну НЕТРЕБУ, 83 роки. За нею справлятимуть дев'ятини.

Діна Нетреба закінчила Харківський бібліотечний інститут, зараз — Академія культури. До Макарова переїхала 1968 року. Очолювала тут районну бібліо­теку для дітей. 1988-го створила історико-краєзнавчий клуб "Пошук" на базі Центру творчості дітей та юнацтва ім. Данила Туптала. Опублікувала понад 300 досліджень. Видала п'ять збірок краєзнавчих оповідань та нарисів. Була співавтором восьми історичних видань.

— Діну Свиридівну поховали у Макарові поряд із чоловіком. Його не стало 12 років тому. Разом вони виховали трьох дітей: сина і двох доньок, — каже директор Центру творчості дітей та юнацтва Любов Бельмега.

Водія мікроавтобуса, який збив жінку, затримали. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Діну Нетребу мікроавтобус збив біля аптеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі