пʼятниця, 11 листопада 2011 00:00

Бодибілдер з'їдає 10 яєць щодня

Автор: фото З САЙТА WWW.abelous.com
  Киянин Олександр Білоус під час участі у змаганнях серед бодибілдерів у Тайвані в 2009 році.  Тоді він посів перше місце. Важить 92 кілограми
Киянин Олександр Білоус під час участі у змаганнях серед бодибілдерів у Тайвані в 2009 році. Тоді він посів перше місце. Важить 92 кілограми

Бодибілдер 32-річний Олександр Білоус під'їжджає до столичного спортклубу "Авангард" на білому форді. Із заднього сидіння дістає чорну спортивну сумку. Він невисокого зросту, плечистий. Крізь смугасту футболку видно м'язи живота і грудей.

— У школі займався різними видами спорту — плаванням, легкою атлетикою, дзюдо. Батьки хотіли, щоб вступив до військового училища. Пробув там два-три дні і зрозумів, що це не моє. Утік додому. Вирішив піти до спортзали, щоб трохи підкачатися. Почав займатися з важкими штангами і гантелями. Спочатку ходив до тренажерної зали тричі на тиждень. Потім щодня. Одне тренування триває годину. Розтягувати його не можна, бо тоді ніякого ефекту не буде. М'язи почали рости після першого місяця тренувань. За рік уже брав участь у змаганнях бодибілдерів.

В Олександра дзвонить телефон.

— Він на ці вихідні поїхав в Англію, — каже у слухавку. — Перешлю есемескою його номер.

— Дзвонив товариш, жалівся, що розірвав зв'язки. Дав йому телефон знайомого лікаря. У цьому виді спорту травми часто бувають. Знав одного спортсмена, який зразу почав тягати штанги по 300 кілограмів. Тепер навіть 50 кіло не може підняти, бо розірвав зв'язки. Я займався без тренера, але завжди відчував, яке навантаження витримає моє тіло.

Олександр розминається. Робить кругові рухи шиєю, сідає на шпагат. 40 разів віджимається від підлоги з 250-кілограмовою гирею на спині. Лягає на мат. 50 разів піднімає штангу вагою 200 кг.

— Головне — правильно харчуватися. За день я з'їдаю кілограм м'яса і 10 яєць. Їх відварюю або роблю омлет. Раціон доповнюю фруктами й овочами. Перед змаганнями з їжі виключаю солодке, мучне і молочне. Тваринні жири замінюю оливковою чи льняною оліями. Тоді підшкірний жир повністю спалюється, але м'язова маса не втрачається.

2008-го на чемпіонаті світу в Бахрейні щось з'їв і отруївся. Піднялася температура, почалося обезводнення організму. Пив ліки, але все боліло. Вийшов на сцену, зайняв третє місце.

Позаторік посів перше місце на іграх у Тайвані. Тепер він президент Федерації бодибілдингу і фітнесу України.

— На змаганнях перемагають ті, хто має симетричні та пропорційні м'язи. Мій зріст — 163 сантиметри, вага — 92 кілограми. Знав одного чоловіка, який качав тільки руки. Вони в нього були втричі більші за ноги.

На життя заробляю спортом. Працюю персональним тренером. За годину заняття беру 200 гривень. Одяг доводиться замовляти, бо магазинний ніколи не підходить.

Олександр одружився 2009-го. Цьогоріч народився син Іван.

— Із дружиною познайомився в тренажерній залі. Вона закінчила Інститут міжнародних відносин. До спортзали ходила, щоб підтримувати себе у формі. Освідчився на свій день народження.

Зараз ви читаєте новину «Бодибілдер з'їдає 10 яєць щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі