четвер, 30 серпня 2012 07:00

180 метрів людина пролітає за три секунди

Автор: фото: Захар КОЛІСНІЧЕНКО
  Турист стрибає у кримському Качі-Кальоні. Висота скелі над дорогою 180 метрів. Перший стрибок коштує 350 гривень, наступні — дешевші. Політ триває три секунди
Турист стрибає у кримському Качі-Кальоні. Висота скелі над дорогою 180 метрів. Перший стрибок коштує 350 гривень, наступні — дешевші. Політ триває три секунди

— Чим би дитя не тішилося, аби не плакало, — каже Ольга Самойлова, дружина Олексія, 50 років.

Він 30 разів стрибав у каньйон на Качі-Кальоні в Криму. Вперше стрибнув у 44 роки з Чкаловського мосту в Одесі. Працює шкіпером на яхті у Чорногорії. Стрибки організовує одеська команда роуперів "Достучаться до небес".

— Був знайомий з хлопцями-організаторами. Разом займалися квестом. Потім вони кажуть: "Прийди подивися". Я й прийшов, і мене взяли на слабо. Переліз перила і думаю: нах... мені це все? Але як побачив, що всі сміються, ноги підігнув і вперед, — розповідає про перший стрибок. — Найстрашніший був на Качі-Кальоні. Лечу, бачу — дерево-орієнтир я вже пролетів. Тоді мене кинуло вбік. Думав, шо всьо, але приземлився без царапини. Після того зразу закурив.

Качинський каньйон розташований у Бахчисарайському районі між селами Передущельне та Баштанівка. Стрибки в каньйоні організовують сім команд.

Висота скелі над дорогою — 180 м. Вільне падіння — 60 м. Перший стрибок коштує 350 грн. Наступні дешевші. Політ триває майже 3 с. За 1 год. "скидають" трьох роуперів. Перед стрибком дають заповнити розписку. У ній просять завірити підписом, що немає хвороб серця чи психічних розладів.

— Моя дружина Оля теж пробувала стрибати. Але каже, не боїться висоти, тому не отримує задоволення, — говорить Олексій. — У нас була одна Оля, яка оргазми від стрибка отримувала. Вона за день по шість разів стрибала.

26-річний Сергій Андрієнко зробив сім стрибків. Перед восьмим глибоко вдихає. Просить хором відлічити йому з п'яти. Глядачі рахують, Сергій розбігається і стрибає.

— Стрибок для мене — випробування нових відчуттів. Чим вище — тим краще, — ділиться згодом. — На 30-річчя хочу поїхати в Норвегію на найвищу точку для джампу. Там колись установила рекорд команда із Запоріжжя "Залізний міст".

— Як краще стрибати? — запитує турист, який піднявся на вершину з велосипедом.

— Перший раз узагалі байдуже як. Ти нічого не зрозумієш. Головне стрибнути. Стрибай солдатиком — просто підіймай руки і здавайся.

Оксана Міщенко, 30 років, із Севастополя знімає заколку, сережки. Стрибати вона не думала. Вмовив друг.

— Для геніталій спорядження дуже незручне. Ремені тиснуть між ногами. Уявляю, як воно чоловікам заважає. Вперше я стрибала на мисі Фіолент. Знімала стрес після розлучення з чоловіком.

Увечері джампери і їхні групи підтримки збираються біля вогнища. Багато ночують на скелі в наметах. Біля вогнища допізна під гітару співають пісні Володимира Висоцького.

Зараз ви читаєте новину «180 метрів людина пролітає за три секунди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі