пʼятниця, 20 квітня 2012 05:15

150 велосипедистів взяли участь у перших в Україні перегонах на ретровелосипедах

Автор: фото: Ігор МЕЛЬНИК
 

150 велосипедистів взяли участь у перших в Україні перегонах на ретровелосипедах.

У 29-річного Ігоря Калюха видовжений прогулянковий велосипед з широкими колесами. Водій з бородою. На голові кашкет і чорні окуляри. Поверх сорочки — жилетка. Інші велосипедисти у картатих піджаках та бриджах, капелюхах, краватках, твідових пальтах. Дехто димить люлькою.

— В Україні складно їздити на велику, — каже Ігор. — На проспекті Бажана проклали велодоріжки по тротуару. Пішоходи їхати заважають. Свій велосипед збирав сам. Обійшовся у 15 тисяч гривень. Більшість деталей замовляв за кордоном.

Велоконструктор Валерій Десятник, 22 роки, влігся на своєму велосипеді "Алігатор". Він — низький, схожий на інвалідний візок.

— Півроку цей велосипед робив. Щоб став іржавим, два місяці соляним розчином поливав його у квартирі. Потім полакував. Швидкість у нього, як у звичайного. Недавно на шашлики їздили в ліс. Друзі в мене його часто позичають, бо прикольний. Треба тільки об'їжджати  ями, щоб не пом'яти собі боки.

Перегони тривають 5 год. Учасники акції їдуть від музею Гончара через Хрещатик на Поділ.

Найкращим ретровелосипедом визнали "сталевого коня" для двох водіїв.

Зараз ви читаєте новину «150 велосипедистів взяли участь у перших в Україні перегонах на ретровелосипедах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі