четвер, 30 травня 2024 09:54

Двері, що залишилися від позашляховика

Двері від позашляховика Nissan Navara, на якому їздили військовослужбовці 10-го батальйону 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, зберігають у Музеї АТО міста Гайсин на Вінниччині. Автомобіль виконував бойові завдання в різних населених пунктах Миколаївської області. Крім того, на ньому наші захисники заїжджали до Херсона під час операції зі звільнення міста.

 

– Позашляховик на передовій – надзвичайно важлива річ. Це і підвезення боєприпасів, і виїзд на бойові завдання, і евакуація поранених, від оперативності та вчасності якої залежить життя військових, – розповідає головний сержант 1-ї мотопіхотної роти 10-го батальйону 59-ої ОМПБр Федір Махнюк на позивний "Домовий". – Після чергового ворожого обстрілу, якраз під час евакуації поранених із поля бою, Nissan Navara отримав значні пошкодження. У ньому було повністю вибите скло, а всю поверхню автівки посічено уламками та кулями.

Волонтери допомогли зробити капітальний ремонт поза­шляховика, й на ньому хлопці ще багато місяців виконували бойові завдання на Донеччині.

– На жаль, нещодавно автомобіль повністю знищили під час чергового бойового виїзду, – каже Федір Махнюк. – А двері, замінені у процесі ремонту, – єдине, що від нього залишилося. Завезли їх у музей як приклад того, які страшні сліди залишає війна і які руйнування вона несе.

Зараз ви читаєте новину «Двері, що залишилися від позашляховика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі