середа, 12 вересня 2018 14:52

"За Ватутіним прийде Симоненко, за тим - Янукович і нова російська окупація"

Судове провадження про заборону Компартії в Україні призупинене до рішення Конституційного суду, кажуть у міністерстві юстиції. 46 народних депутатів, серед яких Вадим Новинський, Нестор Шуфрич, Олександр Вілкул, звернулися до нього з оскарженням закону про декомунізацію. КПУ готується до виборів у парламент, заявив її голова 66-річний Петро Симоненко.

Симоненко БЛЕФУЄ. Розмови про участь у виборах - це куля, якою його спонсори - Москва й "регіонали" - перевіряють ставлення людей до такої перспективи. Намагаються дізнатися, чи буде опір реваншу.

  Ростислав МАРТИНЮК, 47 років, історик
Ростислав МАРТИНЮК, 47 років, історик

Українська нація була інфікована ідеологією комунізму, як німці - нацизмом. Ми нарешті законом поставили знак рівності між цими режимами. Тут нічого більше дискутувати. Виборці партії Гітлера залишались до 1960 років. Якби не заборона, вона входила б у Бундестаг і після Другої світової.

Досі в парламенті маємо депутатів, які сповідують комуністичну ідеологію і позитивно ставляться до радянського режиму. Бо наш закон про люстрацію - фейковий. Заборонив конкретно Компартію, але не політсили, що пропагують таку ідеологію.

Половинчасті кроки провокують реванш. Біля Верховної Ради досі стоїть пам'ятник сталінському генералу Ватутіну - "від українського народу". ЗА ВАТУТІНИМ ПРИЙДЕ СИМОНЕНКО, ЗА ТИМ - ЯНУКОВИЧ І НОВА РОСІЙСЬКА ОКУПАЦІЯ.

Москва хотіла б запустити комуністів окремою колоною на парламентські вибори. Але це - неможливо. Компартія програє в українських судах. Далі можуть піти до Європейського з прав людини. Але й там не виграють. Бо подібні закони є у Франції, Польщі, Болгарії, Чехії, Словаччині.

Зараз ви читаєте новину «"За Ватутіним прийде Симоненко, за тим - Янукович і нова російська окупація"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі