четвер, 27 січня 2011 16:14

Теракт робили не з метою викупу, бо є багато фактів, які не вписуються в теорію і практику криміналістики

 

20 січня в Макіївці на Донеччині біля адміністративної будівлі "Макіїввугілля" та неподалік від торгового центру "Голден Плаза" пролунали вибухи. Міліція оприлюднила записку, в якій організатори злочину вимагали 4,2 мільойона євро. У разі відмови погрожували подальшими вибухами. Терактів у місті більше не було, а по гроші ніхто не з'явився. Злочин розслідує антитерористичний центр Служби безпеки України. Поширили фотороботи двох чоловіків, яких підозрюють в організації теракту.

Геннадій Москаль, 59 років, народний депутат

Треба руки відрізати тому, хто малював ті фотороботи. Це називається: "Шукайте вітру в полі". Фоторобот - це композиційний портрет підозрюваного, яким його сприйняв очевидець чи зафіксувала камера спостереження. Якщо немає обличчя, як по силуету шукати людину? Зараз зима, усі однаково вдягнуті в куртки, черевики, головні убори. Це схоже на якийсь фільм про гоблінів.

Теракт робили не з метою викупу, бо є багато фактів, які не вписуються в теорію і практику криміналістики. Текст листа терористів оперативники ніколи не розголошують: якщо він потрапить у пресу, злочинці не підуть на контакт. До того ж, сума, як правило, кругла -  4 або 5 мільйонів. В Україні гроші в євро не вимагають, ми - доларова країна. Між першим і другим вибухом минуло 40 хвилин. Чому міліція за цей час не оточила весь мікрорайон?

Мене дивує, що це сталося в Макіївці, звідки родом нинішній міністр внутрішніх справ. Він очолював там охоронну структуру. Гадаю, хотів доказати, що його промова у парламенті про можливе кровопролиття в країні має під собою реальний зміст.

Зараз ви читаєте новину «Теракт робили не з метою викупу, бо є багато фактів, які не вписуються в теорію і практику криміналістики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі