четвер, 17 березня 2011 13:08

Сутність влади цього корпоративного утворення - симбіоз кримінальних елементів та правоохоронних органів. І вона не змінилася від часів Кучми та Єльцина

10 березня матч "Динамо" - "Манчестер Сіті" в Києві відвідав російський бізнесмен Алімжан Тохтахунов, відомий як кримінальний авторитет Тайванчик. За грою спостерігав із віп-ложі. Із 2002 року він перебуває в міжнародному розшуку, ініційованому США. Кілька тижнів тому в інтерв'ю російському журналу GQ Тохтахунов розповів, що буває в Україні після приходу до влади Віктора Януковича. В українському бюро Інтерполу повідомляють: підстав затримувати Тайванчика немає, бо Україна й Сполучені Штати не підписали відповідного договору про екстрадицію.

Віталій ПОРТНІКОВ, 43 роки, журналіст

- Усі ці "нові" прізвища - Путін, Медведєв, Ющенко, Янукович - лише наклейки на ефективній кримінальній машині в межах колишнього СРСР, яку ми абсолютно помилково вважаємо різними державами. Сутність влади цього корпоративного утворення - симбіоз кримінальних елементів та правоохоронних органів. І вона не змінилася від часів Кучми та Єльцина.

Алімжан Тохтахунов згадав про свої візити до України зовсім не для того, щоб  підставити Януковича. Гадаю, він хотів лише зробити комплімент тому, кого палко поважає. Саме через це втаємничив факт свого перебування в Україні за часів Ющенка. Останній, очевидно, не близький йому за душею, і він не схотів зайвий раз його піарити.

Реагувати на цей випадок має не стільки Інтерпол, скільки Сполучені Штати. Вільне пересування Тайванчика в Україні - це сигнал, що з діючою владою не можна мати серйозних справ. І достатня кількість цих сигналів рано чи пізно призведе до того, що президент Янукович і український уряд не зможуть розраховувати на жодну фінансову допомогу від міжнародних організацій. Уряди, які не готові співпрацювати з цивілізованим світом у кримінальній площині, мають ставати в ситуацію, коли вони змушені будуть якнайшвидше залишити політичну арену. Так що для українців, які вважають команду президента неперспективними й неефективними менеджерами, кожен приїзд пана Тохтахунова - хороша новина.

Зараз ви читаєте новину «Сутність влади цього корпоративного утворення - симбіоз кримінальних елементів та правоохоронних органів. І вона не змінилася від часів Кучми та Єльцина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі