четвер, 04 березня 2021 09:54

Популістські режими не мають логіки

Президент Володимир Зеленський 20 лютого указом увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони про санкції проти співголови партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще шести фізичних осіб і 19 юридичних. Служба безпеки України підозрює їх у фінансуванні тероризму на Донбасі. Раніше РНБО наклала санкції на нардепа з ОПЗЖ Тараса Козака, якого пов'язують із Медведчуком, та його телеканали "112 Україна", NewsOne і ZIK

  Віталій ПОРТНИКОВ, 53 роки, журналіст
Віталій ПОРТНИКОВ, 53 роки, журналіст

ПОПУЛІСТСЬКІ РЕЖИМИ не мають логіки. Тому не можна спрогнозувати дії української влади. Не знаємо достеменно мотивів президента Зеленського. У нього з Медведчуком є спільний електорат. Практично весь проросійський на президентських виборах голосував за Володимира Олександровича. Коли канали Медведчука почали боротьбу із Зеленським і "слугами народу", міг образитися.

Другий можливий мотив – Офіс президента хоче бути єдиним комунікатором із Кремлем. Показує Путіну: МИ ТУТ ВЛАДА і розмовляти треба з нами.

Могло бути і щире бажання обмежити можливості людини, яка діє на захист національних інтересів не України, а Росії.

Зеленський і Медведчук – непримиренні вороги. СПРАВА ЗАКІНЧИТЬСЯ ЗНИЩЕННЯМ одного з них. І необов'язково це буде кум Путіна. Може програти і Зеленський. Кремль намагатиметься зруйнувати його політичну вагу. Там зараз думають над варіантами – від серйозного загострення на фронті до диверсійних пропагандистських дій. Суть – щоб від Зеленського і його влади не залишилося каменя на камені, навіть якщо він втримається на посаді.

Проросійський електорат ЗЕЛЕНСЬКИЙ ВТРАТИВ безповоротно. Далі мусить орієнтуватися на проукраїнського виборця.

Зараз ви читаєте новину «Популістські режими не мають логіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі