четвер, 23 грудня 2010 13:33

Найкращі бійці Верховної Ради шостого скликання
12

Партія регіонів

Олег Царьов

27 квітня 2010 відбився відразу від трьох "нунсівців", які тримали його за руки та шию. Одного з депутатів головою штовхнув у груди. Той впав.

Василь Стельмашенко

Під час ратифікації Харківських угод притиснув "нунсівця" Олеся Донія до стінки урядової ложі, схопив за чуприну й кілька разів ударив по голові. Нардепом став за місяць до того. "Бютівці" зверталися до СБУ з проханням порушити проти Стельмашенка карну справу й розібратися з кримінальним минулим нардепа. Той, буцімто, був у складі злочинного угрупування і мав прізвисько Картавий.

Дмитро Саламатін

27 квітня зламав носа "нунсівцю" Володимиру Карпуку. 16 грудня першим увірвався до зали засідань, із нецензурною лайкою прорвався в тил "бютівців". Звідти виштовхував їх до виходу.

Петро Цюрко

16 грудня 11 разів вдарив "бютівця" Василя Кравчука. Той у відповідь не завдав жодного удару. У тій же сутичці поцілив стільцем у голову Михайла Волинця.

Дмитро Шенцев

27 квітня бив кулаком в обличчя "нунсівця" Зіновія Шкутяка, якого тримали інші "регіонали". 26 вересня 2009 року погрожував спікеру Володимиру Литвину винести з зали. Зламав йому мікрофон.

Ельбрус Тедеєв

Олімпійський чемпіон із вільної боротьби. Брав участь у бійці між "бютівцями" та "регіоналами" 12 листопада 2008 року, коли обидві партії намагалися захопити систему голосування "Рада". Зчепився тоді з "бютівцем" Андрієм Сенченком. У бійці пошкодили меблі, розбили скло огорожі. 16 липня 2009-го разом із Шенцевим та Лук'яновим удруге вимкнули систему. Для цього перелізли скляну огорожу заввишки у людський зріст.

Олександр Волков

Олімпійський чемпіон з баскетболу. У жовтні 2009-го разом з Ельбрусом Тедеєвим брав участь у сутичці між депутатами Київради від Блоку Кличка та Блоку Черновецького.

Владислав Лук'янов

19 листопаду 2009 року побився із "бютівцем" Олегом Ляшком. Три роки тому заскочив в президію парламенту й вихопив картку для голосування в тодішнього спікера Арсенія Яценюка. Цим на кілька днів відклали голосування за прем'єра Юлію Тимошенко.

БЮТ

Андрій Павловський

Під час ратифікації Харківських угод закидав спікера Володимира Литвина курячими яйцями.

Володимир Бондаренко

3 лютого 2010 року чубився з Андрієм Клюєвим. Розборонили колеги. Разом з однопартійцями блокував трибуну й відбивався від "регіоналів" 16 грудня.

Володимир Полохало

У жовтні 2008-го разом з іншими "бютівцями" прорвався до будівлі Центрвиборчкому. Тодішній президент Віктор Ющенко ініціював позачергові парламентські вибори, прем'єр Юлія Тимошенко була проти. Полохало з колегами не пускали голову ЦВК Володимира Шаповала до кабінету, билися з ОМОНом.

НУНС

Андрій Парубій

29 жовтня 2008 року побився з "бютівцем" Іваном Деньковичем. 15 січня цьогоріч виштовхав зі студії "Шустер-Live" "бютівця" Олега Ляшка. Той прийшов без запрошення і відмовився йти добровільно. Парубій витягував його разом із диваном, за який чіплявся Ляшко.

Іван Стойко

27 квітня цього року був у перших рядах сутички між "нунсівцями" й "регіоналами". Бив в обличчя Олега Царьова.

Які частини тіла народних депутатів найбільше страждають у парламентських сутичках

ГОЛОВА

Олесь Доній, НУ-НС, 27 квітня 2010 року. Під час сутички з приводу ратифікації Харківських угод "нунсівця" двічі вдарили по потилиці. Отримав струс мозку.

Василь Кравчук, БЮТ, 16 грудня 2010 року. Дістав від "регіоналів" кілька стусанів у потилицю й обличчя. Госпіталізований зі струсом мозку.

Михайло Волинець, БЮТ, 16 грудня 2010 року. "Регіонали" били по голові стільцем. У лікарні діагностували струс мозку, вивих щелепи. Зашили рану на голові.

Павло Мовчан, Народний Рух України, квітень 1997. З трибуни натякнув на інтимні стосунки між нардепами Володимиром Марченком та Наталею Вітренко. За це колишній боксер Марченко ударив його в обличчя. "Рухівець" упав, Наталя Вітренко добивала  ногами.

БРОВА

Олександр Дубовий, БЮТ, 18 листопада 2010 року. Міністр фінансів Федір Ярошенко поцілив нардепу в брову томом Податкового кодексу. Розсік до крові.

ОКО

Володимир Литвин, 27 квітня 2010 року. Хтось із зали поцілив спікерові в око курячим яйцем.

НІС

Микола Мартиненко, КПУ, 9 лютого 2006 року. Члени фракції КПУ повісили на трибуну плакат "Де кроки назустріч людям?". Депутати "Нашої України" почали його зривати. Комуніст Олександр Бондарчук підбіг до Мартиненка і розбив ніс.

Володимир Карпук, НУ-НС, 16 грудня 2010 року. Голова "Укрспецекспорту" "регіонал" Дмитро Саламатін зняв з нардепа окуляри й розбив ніс. Карпук отримав осколковий перелом зі зміщенням.

ЩЕЛЕПА

Юрій Гнаткевич, БЮТ, 16 грудня 2010 року. У бійці з "регіоналами" дістав удар в обличчя, від якого тріснула штучна щелепа.

ШИЯ

Олег Ляшко, позафракційний, 19 листопада 2009 року. Під час голосування за зміни до держбюджету "регіонал" Владислав Лук'янов відтягнув тодішнього "бютівця" Ляшка від трибуни за краватку. "Зіпсована річ коштувала 3 тисячі гривень", - скаржився той.

ГРУДНА КЛІТКА

Євген Суслов, БЮТ, 16 грудня 2010 року. Дістав від "регіоналів" кілька ударів кулаками в груди. Через це запаморочилася голова, вдарився головою об одвірок.

РУКА

Володимир Бондаренко, БЮТ, 16 грудня 2010 року. Закривав руками голову від ударів стільцем. Залишився з гематомою на зап'ясті.

Юрій Прокопчук, БЮТ, 16 грудня 2010 року. Під час сутички на трибуні нардепа кілька разів хапали за руки. Відірвали рукав піджака.

ПАЛЕЦЬ

Леонід Черновецький, позафракційний, грудень 2003. У сутичці із Григорієм Суркісом пошкодив палець. Казав, що той вдарив його в обличчя і сховався за спинами інших депутатів. Мовляв, намагався дати йому здачі, але не встиг.

СПИНА

Олесь Доній, НУ-НС, 27 квітня 2010 року. "Регіонали" били в спину - напередодні нардепу її прооперували. Після сутички тривалий час лежав під крапельницею, не міг підвестися.

ЗАД

Ярослав Кендзьор, "Наша Україна", 21 листопада 2003 року. Отримав копняка від комуніста Юрія Соломатіна. Закликаючи депутатів вшанувати пам'ять політичних в'язнів, Кендзьор попросив комуністів "підняти свої зади".

Зараз ви читаєте новину «Найкращі бійці Верховної Ради шостого скликання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі