середа, 02 травня 2018 18:51

Із тіла померлого отримали два великих діаманти і чотири маленьких

12 незвичних похоронних церемоній

Мільйонера та кримінального авторитета з карибської республіки Тринідад і Тобаго 33-річного Шерона Сухдео поховали 5 квітня. Торгував автомобілями та нерухомістю. Перед кремацією його тіло омили французьким шампанським Mo't&Chandon. Поклали в позолочену труну за 50 тисяч доларів у брендовому одязі та коштовностях вартістю 100 тисяч доларів.

– Шерон жив багато й весело, але надто рано помер. Його машину розстріляли біля будинку моїх батьків. Це був не перший замах на чоловіка, – говорить 33-річна Рейчел, удова Сухдео.

У загиблого залишилися двоє дітей

1. На похорон парагвайського ковбоя 34-річного Вагнера Фігуередо де Ліма в січні 2017-го привели його коня Серено. Чоловік вісім років піклувався про жеребця.

– Вагнер та Серено були найкращими друзями, – розповідає брат покійного Вандо, 35 років. – Кінь наче розумів, що відбувається. Схилив голову. Ходив навколо труни, довго нюхав тіло господаря. Підняв голову – голосно заіржав, із його очей потекли сльози. Дорогою до цвинтаря бив копитами.

Фігуередо де Ліма розбився на мотоциклі в новорічну ніч у Бразилії. Його коня забрав брат.

2. Покійний пуерто-­риканський боксер 23-річний Крістофер Рівера Амаро на похороні мав такий вигляд, ніби готовий до поєдинку. Його застрелили в січні 2014-го під час вуличної сутички в іспанському місті Сантурсе. Забальзамоване тіло спортсмена в боксерських рукавицях поставили в кутку імпровізованого рингу. Сперли на канати. Амаро був у темних окулярах та з капюшоном на голові. На голе тіло вдягнули халат. Фанати фотографувалися з небіжчиком.

– Крістофер любив повторювати: "Якщо помру, поховайте в боксерському стилі", – казали його родичі.

У небіжчика залишилися дружина й син.

Автор: japantimes.com
  Американського байкера Біллі Стендлі поховали у скляній труні, яку будував із синами чотири роки. В ній сидів на улюбленому мотоциклі Harley-Davidson 1967 року випуску
Американського байкера Біллі Стендлі поховали у скляній труні, яку будував із синами чотири роки. В ній сидів на улюбленому мотоциклі Harley-Davidson 1967 року випуску

3. П'ять бальзамувальників працювали над тілом американського байкера 82-річного Біллі Стендлі. Похорон відбувся 31 січня 2014-го. Заповів, аби під час прощання його посадили на улюблений мотоцикл Harley-Davidson 1967 року випуску, поховали у скляній труні.

– Біллі хотів, щоб про його смерть дізнався весь світ, – пригадують родичі. – Чотири роки будував скляну домовину. Допомагали сини. Зробили дерев'яну основу, укріпили сталевими стержнями. Тримали її в гаражі. Біллі часто хвалився труною перед гостями.

4. У квітні 2013-го в китайському місті Ухань люди зійшлися на похорон студентки 22-річної Цзен Цзя. Під час церемонії з'ясувалося, що Цзен жива. На організацію власного похорону витратила всі заощадження. Замовила дорогу труну, квіти, запросила гримерів. Одягла мереживну сукню.

– Мене завжди дивувало, скільки люди витрачають сил, енергії та грошей на похорон. Вони ж знають, що покійник цього не оцінить, – розповідала. – Коли помер дідусь, побачила, як багато людей його любили. Стало цікаво, як виглядатиме прощання зі мною. Рідні дорікали за таку витівку, але всі раділи, що я жива.

5. Продюсер із Таїланду 28-річний Чеділ Деффі одружився зі старшою на рік Сариньєю Енн Камсук у день її похорону у вересні 2012-го.

Тіло дівчини вбрали у весільну сукню. Чеділ на колінах одягнув обручку покійній на палець. Запросив свідків церемонії. Себе називав удівцем.

– Ми познайомилися в університеті, зустрічалися 10 років. Часто говорили про весілля, але не встигли призначити дату вінчання, – розповідає Деффі. – Я постійно відкладав, бо спочатку хотів здобути освіту. Тепер розумію, що не зумів зробити достатньо для нареченої. Саринья мріяла про одруження. Вирішив виправити помилку.

Саринья Енн загинула в ДТП.

6. Британець 25-річний Баррі Делані у вересні 2009-го на похорон друга, рядового Кевіна Елліота, 24 роки, прийшов у тісній яскраво-жовтій сукні на бретельках і рожевих гольфах. Елліот загинув на війні в Афганістані.

– Виконав умову парі, яке з Кевіном уклали за три роки до його смерті, – каже Делані. – Коли він дізнався, що служитиме в Афганістані, дуже налякався. Постійно розповідав про міни та безпощадних ворогів. Був упевнений, що загине в бою. Довелося жартувати про похорон. Гумором підтримував товариша. Вірив, що він повернеться живим.

На цвинтарі Баррі Делані запитав у покійного товариша, чи йому подобається колір сукні. Випив чарку горілки й розридався.

7. 2008-го похоронне бюро пуерто-риканського міста Сан-Хуан використало спеціальний бальзам, щоб тіло 24-річного Анхеля Пантохи Медини три дні простояло вертикально. Покійного в темних окулярах та кепці New York Yankees поставили в батьківському будинку.

– Брат за життя ­ненавидів труни. Якось із матір'ю ­говорив про кон­чину. Сказав, дуже боїться, що його після ­смерті покладуть у дерев'яний ящик, – розповів брат покійного Карлос, 27 років. – Коли Анхеля не стало, довго думали, як обійтися без домовини. Брат хотів бути щасливим і міцно стояти на ногах.

Тіло Анхеля Пантохи знайшли під мостом у Сан-Хуані. Обставин його смерті досі не встановили.

8. Дизайнер циліндричної упаковки чипсів Pringles 89-річний Фредерік Джон Бор помер у травні 2008-го в США. Заповів, аби його поховали у власній тарі. Прах розділили на три частини. Одну помістили в похоронну урну, другу – в тубус для чипсів, третю передали онукові.

– Батько працював харчовим інженером-хіміком. Вина­йшов і 1970 року запатентував упаковку для чипсів. Завдяки таким тубусам вони зберігаються 15 місяців, – розповіла донька покійного Бора Лінда, 59 років. – Тато тішився своїм винаходом. На пенсії постійно розповідав про нього.

9. Засновник гонзо-журналістики (від англ. Gonzo – навіжений; її особливість – суб'єктивний, агресивний стиль оповіді з використанням ненормативної лексики, сарказму, перебільшення. Репортер виступає учасником подій, описує власні відчуття та емоції. – Країна) і письменник 67-річний Хантер Стоктон Томпсон з американського штату Колорадо застрелився у власному будинку 2005-го. Його товариш, голлівудський актор Джонні Депп, якому тоді був 41 рік, на похорон витратив близько $3 млн. Прах письменника вистрелили з гармати на 45-метровому постаменті. Стріляли крізь зображення шестипалого "кулака гонзо" (червоний кулак із двома великими пальцями – символ гонзо-журналістики. – Країна), що тримав квітку кактуса пейота. У цей час Джонні Депп виконував пісню Боба Ділана Mr. Tambourine Man.

– Такою була остання воля мого друга. Відчував за обов'язок виконати її, – пояснив Джонні Депп.

10. У квітні 2003-го після кремації англійського геолога 56-річного Брайана Тенді родичі зібрали 200 г праху покійника. Відправили в США, де його переробили в синтетичні діаманти. Камінь із блідо-жовтим відтінком оцінили в $4150. Усього з тіла померлого отримали два великих діаманти і чотири маленьких. Коштовності передали вдові покійного Лін Тенді, 54 роки, і донькам – 25-річній Гейл та 21-річній Клер.

– Брайан помер раптово, – розповідала вдова. – Увечері сходили в кіно, реготали над комедією. Удома ліг спати і не прокинувся. Серце зупинилося. Брайан обожнював каміння. Думаю, йому така ідея сподобалася б.

11. Американського засновника астрогеології 69-річного Юджина Мерла Шумейкера першим і поки єдиним поховали на Місяці. Це сталося 1999-го. Частину праху помістили в полікарбонатну капсулу, яку впакували в герметичний алюмінієвий контейнер. Її відправили на борту апарата Lunar Prospector.

Шумейкер загинув улітку 1997-го в Австралії. Із на рік старшою дружиною Каролін потрапили в автокатастрофу. Жінка вижила.

– Довго не могли змиритися з такою втратою, – говорить астроном Каролін Порко, 65 років. – Знали, що маємо по-особливому вшанувати пам'ять Юджина.

12. Американського реп-співака 25-річного Тупака Шакура кремували у вересні 1996-го. Учасники гурту Young Outlawz викурили його прах разом із марихуаною.

– Тупак не приховував своєї пристрасті до трави. Віддали йому шану, як зуміли, – по­яснювали друзі репера.

Тупака Шакура розстріляли дорогою в нічний клуб Лас-Вегаса 7 вересня. Після 6-денної коми музикант помер.

Зараз ви читаєте новину «Із тіла померлого отримали два великих діаманти і чотири маленьких». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі