четвер, 05 серпня 2010 13:13

Якщо ж у державі не платить великий бізнес, то платять пересічні громадяни

Із 1 серпня ціни на газ для населення та підприємств теплоенергетики зросли на 50 відсотків. Із середини жовтня на 20-30 відсотків подорожчають опалення й гаряча вода. Уряд Миколи Азарова обіцяє субсидії на житлово-комунальні послуги для майже 1,5 мільйона малозабезпечених сімей та пенсіонерів.

У квітні після підписання харківських угод президент Віктор Янукович запевняв, що до кінця року ціни на газ для населення не підвищуватимуть завдяки домовленостям із Кремлем - російський Чорноморський флот у Криму до 2042-го на дешевший газ для України.

Михайло БАСАРАБ, 33 роки, політолог


"Підвищення тарифів було очевидним. Про це говорили всі економічні експерти. І під час підписання харківських угод влада прекрасно знала, що зробить це. Мусимо розуміти: країною керують політики, які лобіюють передусім інтереси великої промисловості. А вона зав'язана на російському газі. Харківські угоди були підписані саме в інтересах промислового лобі - їх цікавили енергоносії для власного виробництва. Якщо ж у державі не платить великий бізнес, то платять пересічні громадяни. А уряд Азарова, зрозуміло, працюватиме з незахищеними верствами населення, щоб не втратити їхньої підтримки. Програму широких субсидій якраз на це й розраховано".

Зараз ви читаєте новину «Якщо ж у державі не платить великий бізнес, то платять пересічні громадяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі