неділя, 17 липня 2022 14:10
Оксана Снігур
Оксана Снігур
Оксана Снігур

Нюанс

– Ви віддасте у школу малу, якщо навчання поновлять офлайн? – запитує мати доньчиної однокласниці. – Бо й місце втрачати не хочеться, але ситуація якась непевна.

У батьківському чаті попереджають, що з вересня діти поновлять навчання у класах. Майже всі київські навчальні заклади мають укриття.

– Не знаю. З одного боку, боюся, а з другого – поцілити можуть і в будинок. А доньці бракує спілкування з друзями. Та й учити мені важко. Дитина сердиться, що я плутано пояснюю. Я серджуся, бо не розуміє.

Наступного дня в чаті садка уточнюють, хто готовий ходити з осені.

"Попереджаю, – пише завідувачка. – Укриття в нас немає. Найближче – у школі за 500 мет­рів. План дій у нас був. У теорії він непоганий. Біда в тому, що на практиці із сотнею дітей – нереальний. Можливо, вам під час кожної повітряної тривоги доведеться їх забирати".

У школі старшої доньки просять сказати, хто точно піде в 5-й клас. Із чотирьох сформують два класи.

– Маємо укриття, – переконує на батьківських зборах онлайн директорка. – Не підвал, а саме укриття. Пам'ятаєте, просили по тисячі від класу скинутися? Тоді хотіли його відремонтувати, але не всі класи погодилися. Укриття перевірили – все гаразд. Єдиний нюанс, не може вмістити всіх учнів і персонал школи. Так, щоб без паніки, влізе тільки центральне крило.

Зараз ви читаєте новину «Нюанс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі