понеділок, 30 жовтня 2023 10:25
Оксана Снігур
Оксана Снігур
Оксана Снігур

Без чоловіків

– На одному з відео Сашу побачили! Худющий, але живий, – телефонує поділитися радістю подруга Оля. Її чоловік потрапив у полон наприкінці минулого року. Зателефонував із лікарні в Донецьку, потім звісток не було. Після одного з обмінів подзвонив хлопець, який був із ним в одній колонії. Передавав, що чоловік любить і просив добре дбати про себе, дитину й матір.

– Його мати мене підтримує, – розповідає Оля. – Коли Саша потрапив у полон, доньці було 3 місяці. Свекруха приходила допомогти вночі. Навесні засадила свій і мій город, хоч я казала, що не робитиму нічого. Але добре було, бо мала все домашнє. Як зуби пішли в малої, вночі носила, щоб я поспала, а вранці бігла на роботу у школу.

З Олею й чоловіковою матір'ю працює психолог. Той допомагає впоратися з постійним стресом і тривогою, готує до повернення чоловіка.

– Тяжко, коли бачу маленьких дітей із татами. Із цим нічого не можу зробити. І бачу, що складно свекрусі. Але приймаємо як є. Доньку навідує хрещений, та він тепер відновлюється після поранення і готується до протезування.

Оля телефонує запросити нас на перший день народження доньки.

– Не уявляла, як це святкувати, але потім згадала, що Саша любив свята. На хрестини сам замовляв фотозону й увесь декор. Свекруха натякала, що добре було б зробити хоч якесь свято для малої. Але прошу всіх приходити без чоловіків. Так мені легше.

Зараз ви читаєте новину «Без чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі