пʼятниця, 15 квітня 2022 19:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Журналісти знайшли військового РФ, чия дружина закликала ґвалтувати українок
10

Журналістам вдалося знайти російського окупанта з дружиною із "плівок" СБУ.

У розмові, яку перехопили 12 квітня, жінка, сміючись, заохочує чоловіка-загарбника "ґвалтувати українських баб". Військовий РФ, у минулому строковик Росгвардії, також служив у полку, який брав участь в окупації Криму. З 24 лютого, відколи Росія вторглася на територію України, і на момент дзвінка російський військовий перебував на Херсонщині. Журналісти "Схем" спільно з російською редакцією "Радіо Свобода" змогли дістати російські телефонні номери співрозмовників. Це дозволило їх ідентифікувати, йдеться у розслідуванні.

Власниками номерів виявилися 27-річний Роман Биковський та його дружина Ольга Биковська, у дівоцтві - Пінясова. Вони - родом з Орловської області Російської Федерації. У соцмережі "ВКонтакте" публікували чимало спільних фото.

"Сторінка Романа закрита, а от його дружина ще донедавна активно користувалась соцмережею. У неї є діти – у 2017 році вона стала мамою, про що повідомила публічно. І хоч Ольга переважно демонструвала "цивільне" життя чоловіка, у 2016 році вона все ж запостила його фотографію із радісним – "дочекалася". Вочевидь, зі служби", - зазначили журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вбили на Харківщині понад 500 мирних жителів - обстріли продовжуються

Журналістам вдалося знайти російського окупанта з дружиною із "плівок" СБУ
Фото: "Схеми" ("Радіо Свобода")
У розмові, яку перехопили 12 квітня, жінка, сміючись, заохочує чоловіка-загарбника "ґвалтувати українських баб"
Власниками номерів виявилися 27-річний Роман Биковський та його дружина Ольга Биковська, у дівоцтві - Пінясова
У соцмережі "ВКонтакте" Ольга публікувала чимало спільних фото. Її життєве кредо, судячи з профілю в соцмережі: "Навчіться нікому нічого не розповідати. Ось тоді все буде добре". Там же жінка, яка радила чоловіку "ґвалтувати баб", вказала, що головне в житті для неї – це "сім’я і діти"
У неї є діти – у 2017 році вона стала мамою, про що повідомила публічно

Биковського знайшли на фотографіях, якими ділилися товариші по службі у мережі.

"На їхній формі чітко видна символіка, тож можна зробити висновок, що Роман Биковський як мінімум у 2016 році служив у військах нацгвардії РФ. Зображення на шевронах вказує, що це Оперативна дивізія особливого призначення імені Дзержинського. Вважається елітним військовим з'єднанням Військ національної гвардії Росії", - йдеться в матеріалі.

Згодом родина російського загарбника переїхала до окупованого РФ Криму. Журналісти знайшли оголошення подружжя на сервісі "Авіто", які свідчать, що після закінчення строкової служби з дружиною та новонародженим сином переїхали на Кримський півострів. Орієнтовно - з 2018 року.

"У Криму жінка, яка на перехопленому СБУ записі розмови радила своєму чоловікові ґвалтувати українок, шукала роботу по догляду за дітьми. Мати Романа Ірина регулярно публікувала фотографії із онуком біля місцевої пам'ятки – Фонтану закоханих. Схоже, родина Биковських й досі живе в Криму. Наприклад, 19 січня 2022 року Ольга скаржилася у коментарях, що не змогла потрапити на прийом до місцевого косметолога в Феодосії, а 13 лютого відгукнулася на заклик допомогти грошима на операцію собаці, яку збила машина у центрі цього міста", - зазначили журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звірства російських окупантів зменшують шанси на мирні переговори - Зеленський

Биковський продовжив військову справу. Його мати опублікувала чимало фото сина у військовій формі.

"Розслідувальна група Conflict Intelligence Team допомогла з'ясувати, де саме служив Биковський - за емблемою на шевроні. Це - 108-й гвардійський десантно-штурмовий Кубанський козачий ордена Червоної Зірки полк (108 дшп). Військовослужбовці 108 ДШП активно фотографувалися на півострові навесні 2014 року і викладали ці знімки у соцмережі", - зауважили в матеріалі.

Журналісти змогли зв'язатися з Биковським. Він підтвердив, що це його ім'я та прізвище. А на запитання, чи залишається він ще на Херсонщині, сказав, що "ні". Заявив, що знаходиться у Севастополі. Коли дізнався, що телефонує журналіст, окупант сказав, що голос на записі СБУ - не його.

"При цьому його голос – такий же, як на "плівках" правоохоронців. Голос Ольги Биковської також повністю співпадає з голосом на опублікованому українською спецслужбою аудіозаписі. Вона підтвердила "Радіо Свобода", що її чоловік перебуває у Севастополі, уточнивши, що він лікується у шпиталі після поранення. Де саме – каже, що не знає", - повідомили журналісти.

Після цієї розмови дружина загарбника, яка закликала його "ґвалтувати українських баб", перервала розмову і скидала подальші дзвінки. А згодом видалила сторінку "ВКонтакте".

Правоохоронці розпочали низку кримінальних проваджень за фактами зґвалтувань російськими окупантами жінок і дітей у Донецькій, Київській, Харківській та Херсонській областях.

У Бородянці зафіксовано випадки сексуального насильства щодо літньої жінки та дітей.

Встановили прізвище російського військового, який зґвалтував немовля.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти знайшли військового РФ, чия дружина закликала ґвалтувати українок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі