четвер, 03 жовтня 2024 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про 73 російські атаки з початку доби, найбільше їх було на двох напрямках

Генштаб повідомив про 73 російські атаки з початку доби, найбільше їх було на двох напрямках
Сили оборони України відбивають атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська не припиняють спроб просуватися у глибину території України.

З початку доби ворог 73 рази атакував позиції Сил оборони. Найбільш активно ворог діє на Курахівському і Покровському напрямках, де здійснив понад половину від усіх атак. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Покровському напрямку російські окупанти здійснили 20 атак позицій наших захисників у районах Сухої Балки, Гірника, Новоторецького і Крутого Яру.

Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, вже відбили 18 атак противника, тривають два боєзіткнення. Основні зусилля окупанти зосередили біля Миколаївки і Селідового, де зафіксовано сім і п'ять боєзіткнень.

18 боїв сьогодні відбулось на Курахівському напрямку, де окупанти найактивніше намагаються просунутися у районах Новоолександрівки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Трудового і Катеринівки. Тривають п'ять боїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Життя бійців важливіші за будь-які забудови" - Зеленський прокоментував вихід з Вугледара

Російські терористи обстріляли з артилерії прикордонні райони Сумської і Чернігівської областей. Під ворожі авіаудари потрапили Катеринівка, Волфине, Комарівка, Білопілля, Річки, Хотінь, Яструбине, Іскрисківщина.

Сьогодні російська авіація скинула одну керовану авіабомбу на територію Курської області РФ.

На Харківському напрямку російські терористи поблизу Черкаської Лозової, Стариці і Бочкового скинули 10 КАБів.

10 разів ворог атакував наші позиції на Куп'янському напрямку. Українські захисники відбивали ворожі штурми поблизу Синьківки, Петропавлівки, Курилівки, Піщаного, Першотравневого і Вишневого.

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи не припиняють атакувати у районах населених пунктів Макіївка, Новосадове, Торське і Дронівка.

З початку доби на цьому напрямку українські воїни відбили п'ять із дев'яти ворожих атак. Бої тривають. Некерованими авіаракетами терористи обстріляли Новоєгорівку і Серебрянський ліс.

Тривають бої на Сіверському напрямку, окупанти атакували поблизу Спірного. Наші оборонці відбили ворожий штурм.

На Краматорському напрямку окупанти здійснили три штурмові дії поблизу Андріївки, Білої Гори і Ступочок. Ворог з авіації скинув у районі населеного пункту Часів Яр 11 КАБів.

На Торецькому напрямку було чотири ворожі атаки. Росіяни атакували біля Торецька. Українські воїни зупинили всі ворожі атаки. Авіація агресора завдала бомбардувань по районах населених пунктів Катеринівка і Клебан-Бик.

На Времівському напрямку окупанти тричі йшли у наступ на позиції українських військ поблизу Максимівки і Богоявленки, біля якої триває боєзіткнення.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили дві атаки біля Новоданилівки і Кам'янського.

Вчора на фронті відбулося 118 боєзіткнень, на Покровському напрямку українські воїни відбили 29 російських атак.

За 952 дні втрати російських окупаційних військ становили 656 710 осіб, 17 596 броньованих машин, 8893 танка, 369 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про 73 російські атаки з початку доби, найбільше їх було на двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі