четвер, 14 квітня 2022 22:46

Звірства російських окупантів зменшують шанси на мирні переговори - Зеленський

Звірства російських окупантів зменшують шанси на мирні переговори - Зеленський
Зеленський після Бучі відчуває ненависть до росіян. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський переконаний, що шансів для ведення мирних переговорів із Росією після жахливих злочинів російських окупантів у Маріуполі та населених пунктах Київщини стає дедалі менше.

"Буча підштовхує відкинути (шанси на проведення мирних переговорів з Росією – ред.) Справа не в мені. Справа в Росії. У них більше не буде шансів домовлятися з нами", - сказав Зеленський в інтерв'ю ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки убитих людей та сотні потрощених будинків: як зараз виглядають села під Бучею

Зеленський сказав, що відчув усю можливу палітру людських емоцій, коли на власні очі відвідав місця скоєння воєнних злочинів російськими окупантами в Бучі. Він додав, що наприкінці того дня не відчував нічого, крім ненависті до російських солдатів.

Президент назвав усе російське політичне й військове керівництво, від верхівки з Путіним до рядового складу, воєнними злочинцями.

У Маріуполі російські окупанти вбили й катували десятки тисяч людей. Крім того, ще більше людей силоміць вивезли вглиб Росії та примусово позбавили українського громадянства, розповів Зеленський.

Російські загарбники на окупованих територіях України чинять масові злочини проти цивільних людей: вбивства, катування, зґвалтування, зокрема дітей. Про масштаби звірств стало відомо після того, як окупанти відступили з деяких територій, зокрема, Київщини. Там досі знаходять братні могили та тіла замордованих.

Українська влада назвала дії російскої армії та вищого керівництва РФ геноцидом українців.

Зараз ви читаєте новину «Звірства російських окупантів зменшують шанси на мирні переговори - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі