четвер, 03 жовтня 2024 16:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Життя бійців важливіші за будь-які забудови" - Зеленський прокоментував вихід з Вугледара

"Життя бійців важливіші за будь-які забудови" - Зеленський прокоментував вихід з Вугледара
Україна потребує допомоги від партнерів достатньою кількістю зброї, у тому числі далекобійної, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував вихід Збройних сил України з міста Вугледар Донецької області.

Про це Зеленський сказав під час спільної пресконференції із генеральним секретарем НАТО Марком Рютте у Києві, повідомив Укрінформ.

"Без відповідної зброї ми не можемо зупинити Російську Федерацію. Тоді, коли вони руйнують позиції наших бійців, треба берегти їхні життя, бо вони важливіші, ніж будь-які забудови. Це наші люди, це громадяни України. Тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе. Заради держави, заради своєї героїчної служби. Це абсолютно правильні кроки", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден скликає світових лідерів на 25-й Рамштайн

Зеленський вкотре закликав міжнародних партнерів надати Україні "можливість зупиняти Росію тією чи іншою зброєю, надати дозвіл, надати відповідні системи".

Зараз спостерігається відставання у поставках зброї, сказав президент.

"Україні потрібне посилення позицій на фронті, щоб ми могли отримати посилення тиску на Росію заради реальної, справедливої дипломатії. Тому ми потребуємо достатньої кількості і якості зброї, у тому числі далекобійної, з якою, на мою думку, партнери уже затягують", - заявив Зеленський.

2 жовтня Оперативно-стратегічне угруповання військ "Хортиця" Збройних сил України повідомило, що вище командування надало дозвіл на виведення українських підрозділів із Вугледара. Рішення ухвалили з метою збереження життя військових і бойової техніки.

Вугледар - місто у Волноваському районі Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «"Життя бійців важливіші за будь-які забудови" - Зеленський прокоментував вихід з Вугледара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі