четвер, 14 липня 2022 19:02

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ зупинили наступ ворога на Донбасі

ЗСУ зупинили наступ ворога на Донбасі
Окупанти штурмували на Донбасі. ЗСУ їх зупинили. Фото: eastnews.ua

Збройні сили України відбили штурм росіян у районі Курульки Барвінківського району Харківської області.

На Слов'янському напрямку ворог обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Долини, Іванівки, Барвінкового, Богородичного, Кутузівки, Великої Комишувахи, Тетянівки, Новомиколаївки та Костянтинівки. З авіації бив по району Маяків. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "насипали" окупантам на Донеччині. Ті відступили з втратами

Росіяни намагалися наступальними та штурмовими діями покращити тактичне положення в районах Верхньокам'янського і Камʼянки та встановити контроль над Вуглегірською ТЕС. Українські воїни влучним вогнем завдали ворогу втрат та змусили відступити.

На Донецькому напрямку окупанти обстрілюють підрозділи Сил оборони по всій лінії зіткнення. Б'ють зі штурмової та армійської авіації. Шукають слабкі місця в обороні наших військ.

Загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сіверськ, Верхньокам'янське, Серебрянка, Спірне, Нью-Йорк, Яковлівка, Соледар, Білогорівка, Виїмка, Семигір'я, Травневе, Покровське та інших. Були авіаційні удари неподалік Нью-Йорка, Нової Кам'янки, Яковлівки, Івано-Дар'ївки та Авдіївки.

Бійці загону спецпризначення Національної гвардії знищили групи спостереження росіян у Донецькій області та їхню техніку.

Окупанти намагалися зайняти позицію для спостереження та ведення диверсійно-розвідувальних дій.

Однак гвардійці виявили їх пересування та влаштували їм засідку.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ зупинили наступ ворога на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі