понеділок, 05 серпня 2024 21:57

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знищують російських окупантів на півдні, ворог ходить невеликими піхотними підрозділами - Лиховій

ЗСУ знищують російських окупантів на півдні, ворог ходить невеликими піхотними підрозділами - Лиховій
ЗСУ завдають ударів по російських окупантах. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Із початку доби Сили оборони відбили три штурми російських окупаційних військ на Таврійському напрямку.

Про це сказав речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Збройних сил України Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогодні від початку доби станом на 16 годину на нашій операційній зоні відбито три штурмові дії противника. Ворог один раз атакував у районі Роботиного, ще дві невдалі спроби зафіксовано на лівобережжі Дніпра, північніше від Кринок. Ворог успіху не мав, втрат позицій не допущено", - повідомив Лиховій.

Вчора українські воїни відбили сім штурмів росіян, сказав військовий. Зокрема, відбили п'ять ворожих штурмів на Оріхівському напрямку і два на Придніпровському. Ворог атакував північніше від Кринок, розповів Лиховій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ потопили підводний човен "Ростов-на-Дону" в тимчасово окупованому Криму

Ворог використовує невеликі піхотні підрозділи, сказав Лиховій.

3 серпня українські воїни знищили дві зенітні ракетні системи "Бук-М1" російських окупантів. Два "Буки" росіян були знищені на Оріхівському напрямку, біля Богданівки і Зеленого Гаю. Також у районі села Трудолюбимівка було уражено російський ЗРК "Тор".

4 серпня втрати росіян становили 80 осіб, із них - 37 убитих і 43 поранених. Від початку поточної доби, ще на сьому годину ранку ворог втратив 25 осіб, з них 14 убиті, ще двоє потрапили у полон. З 1 серпня на Оріхівському напрямку у полон узято шістьох окупантів, розповів Лиховій.

За 893 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 584 090 осіб, 16 286 броньованих машин, 8417 танків, 365 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

З початку доби було 64 бойових зіткнення. Найгарячіше - на Покровському і Торецькому напрямках, повідомляв ввечері Генеральний штаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знищують російських окупантів на півдні, ворог ходить невеликими піхотними підрозділами - Лиховій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі