неділя, 23 липня 2023 10:34

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ здобули більшість панівних висот: військовий розповів про бої під Бахмутом

ЗСУ здобули більшість панівних висот: військовий розповів про бої під Бахмутом
У районі Бахмута українські війська щодня поступово просуваються вперед. Фото: t.me/landforcesofukraine

Українські війська просуваються вперед на флангах біля Бахмута.

Там тривають важкі бої, адже загарбники готувались до українського контрнаступу. Про це в ефірі національного телемарафону розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї ОМБР імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко, передає Gazeta.ua.

За його словами, нині Росія намагається задіяти резерви у Бахмуті. На передню лінію, окрім мобілізованих і підрозділів "Шторм Z", загарбники намагаються перекидати контрактників, спецпризначенців та десантників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни намагаються наступати біля Сватового: свіжі карти бойових дій

"Але, незважаючи ні на що, щоденно у Сил оборони є здобутки. Більшість панівних висот вдалося забрати під свій контроль і зайняти вигідні позиції для розвитку подальших ударно-штурмових дій", – сказав Федоренко.

Він також розповів, що нині у самому Бахмуті працюють українські спецпризначенці, які "точно не дають можливості противнику почувати себе бодай у якійсь безпеці".

Російські загарбники продовжують основні зусилля зосереджувати на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Протягом минулої доби там відбулось близько 40 бойових зіткнень. Про це вранці 23 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ здобули більшість панівних висот: військовий розповів про бої під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі